0
Hwa buizen & hulpstukken, zink

Hwa buizen & hulpstukken, zink

Vaak wordt bij een hemelwaterafvoer gekozen voor zinken hwa buizen en hwa hulpstukken, dit omdat het veel uitstraling aan een woning en/of gebouw geeft. Zinken regenpijpen en hulpstukken zijn daarnaast sterk en hebben een lange levensduur. Weersinvloeden zoals warmte, kou en wind hebben geen invloed op de werking van dit hemelwaterafvoersysteem. De zinken regenpijpen en hulpstukken zijn eenvoudig te monteren, doordat de mof x spie verbindingen eenvoudig in elkaar schuiven.

Hemelwaterafvoer zinkAssortiment

Wildkamp levert een compleet assortiment hwa buizen en hwa hulpstukken van zink. Denk hierbij aan, buizen, moffen, bochten, T-stukken, vergaarbakken, regentonvullers en bladscheiders. Ook leveren wij de benodigde toebehoren voor het bevestigen van zinken regenpijpen, zoals stalen beugels en zinken wrongen.

Diameter zinken hwa buizen & hwa hulpstukken

De gewenste diameter van de zinken regenpijpen en hulpstukken is afhankelijk van de hoeveel regenwater dat erdoor afgevoerd moet worden. De diameter van 60 mm wordt veel gebruikt voor kleinere dakoppervlaktes zoals tuinhuisjes en overkappingen. De 80 mm hwa buizen en hulpstukken van zink worden veelal gebruikt bij woningen en/of gebouwen. Dit geldt ook voor de 100 mm regenpijpen en hulpstukken, deze worden met name bij grotere woningen en/of gebouwen gebruikt.

Montage

De meeste hwa buizen en hulpstukken zijn aan de ene zijde voorzien van een tromp/mofeind en aan de andere zijde van een spie-eind. Hiermee kan deze eenvoudig en snel aangesloten worden op andere hwa buizen en hulpstukken van zowel zink als kunststof.

Plaats de tromp/mofeind altijd naar de stroomrichting van het regenwater (naar boven), hierdoor zullen de verbindingen niet lekken. Zinken regenpijpen en hulpstukken hoeven niet gesoldeerd te worden.

Voor het bevestigen van een zinken regenpijp adviseren we het toepassen van wrongen en bijbehorende stalen hwa beugels. Een zinken wrong voorkomt het verschuiven van de zinken regenpijp in de pijpbeugel en verfraait het aanzicht.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.