0
Lijngoten, belastingklasse A en B

Lijngoten, belastingklasse A en B

Met een lijngoot kun je eenvoudig regenwater van straatwerk afvoeren, dit voorkomt hinderlijke plassen of zelfs verzakkingen van het terras. Deze goten hebben belastingklasse A of B en zijn hierdoor geschikt voor voet- en fietspaden, schoolpleinen, groenstroken, parkeerplaatsen voor auto’s en garage-inritten. De onderbakken van de afvoergoten zijn leverbaar in de materialen pp, pvc of polyesterbeton. Roosters zijn er in verschillende designs en materialen.

Kunststof lijngoten

De Connecto lijngoten zijn gemaakt van pp (polypropeen) of pvc (polyvinylchloride) en geschikt voor zowel de belastingklasse A als B. Deze lijngoten zijn leverbaar in hoogtes van; 6; 9,8; 11,5 en 14,2 cm. Hoe hoger de goot, hoe meer afvoercapaciteit deze heeft. Bij de Connecto lijngoten vind je een ruim assortiment met sleuf- en maasroosters in de materialen gegalvaniseerd, rvs, pvc, gietijzer en polyamide. De montage van de Connecto is vrij eenvoudig voor de doe-het-zelver.

Polyesterbeton lijngoten

Polyesterbeton is een samenstelling tussen natuurlijke minerale kwarts en reactieve harsen. De lijngoten zijn onderhoudsarm en in grote mate zelfreinigend. Ze zijn leverbaar in de volgende types:
 • SELF-Mini
  Deze SELF-Mini lijngoten zijn geschikt voor belastingklassen A & B en hebben slechts een goothoogte van 6 cm. Deze goten zijn 12 cm breed en voorzien van een gegalvaniseerd, gietijzeren of kunststof sleufrooster.
 • SELF-ECO
  De goothoogte van de SELF-ECO is 8 cm. De goten zijn 12 cm breed en voorzien van een gegalvaniseerd, gietijzeren, kunststof of rvs sleufrooster. Deze lijngoten zijn geschikt voor de belastingklassen A & B.
 • SELF-100
  De SELF-100 is geschikt voor verkeersklasse B, heeft een goothoogte van 10 cm en een breedte van 12 cm. De sleufroosters zijn leverbaar in gietijzer, gegalvaniseerd, kunststof of rvs.
 • SELF-150
  De SELF-150 is geschikt voor belastingklasse B, heeft een goothoogte van 15 cm en een breedte van 20 cm. Leverbaar met een gegalvaniseerd maasrooster.
 • SELF-200
  De SELF-200 heeft een goothoogte van 10 cm en 15 cm, met een breedte van 25 cm. De goot is geschikt voor belastingklasse B en leverbaar met een gegalvaniseerd maasrooster.
 • SELF-Schlitz
  De SELF-Schlitz goten zijn voorzien van een gegalvaniseerde sleufgoot. De goot heeft een totale hoogte van 19 cm en is geschikt voor belastingklasse B. De polyesterbetonnen onderbak is 12 cm breed en de sleuf in het gegalvaniseerde rooster is 15 mm.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.