0
Regentonnen

Regentonnen & toebehoren

Met een regenton kun je op een duurzame en milieuvriendelijke manier regenwater opvangen. Het opgevangen regenwater kun je gebruiken voor het wassen van de auto, sproeien van de tuin enz. Wildkamp heeft een ruim assortiment regentonnen in verschillende formaten en uitvoeringen.  Ook vind je bij ons benodigdheden en accessoires voor regentonnen.

Voordelen regenton

Het gebruik van een regenton heeft verschillende voordelen, waaronder waterbesparing, vermindering van het gebruik van leidingwater en het bevorderen van duurzaam waterbeheer. Het kan een waardevolle toevoeging zijn voor ieder huishouden of bedrijf dat bewust wil omgaan met water en een positieve impact wil hebben op het milieu.

Soorten regentonnen

Regentonnen, ook wel watertonnen genoemd, zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bij ons in assortiment vind je regentonnen met een inhoud van 50 liter tot en met 1000 liter.

De watertonnen zijn leverbaar in hout of kunststof. Onze kunststof regentonnen zijn gemaakt van pe en zijn wind-, regen- en vorstbestendig.

Bij het kiezen van een regenton is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de capaciteit, het materiaal, de plaatsingsmogelijkheden en het onderhoud. Door de juiste regenton te kiezen die past bij jouw behoeften en voorkeuren, kun je op een milieuvriendelijke manier water besparen en bijdragen aan duurzaam waterbeheer.

Regenton plaatsen en aansluiten

Een regenton moet op een stevige en stabiele ondergrond worden geplaatst. Bij voorkeur dicht bij een regenpijp voor een gemakkelijke aansluiting.

Met een regenton vulautomaat zorg je er voor dat de regenton niet overstroomt. Zodra het water in de regenton even hoog staat als in de overloopring in de regentonautomaat stroomt het regenwater via de interne overloop de regenpijp in.

Zelf een regenton aansluiten? Bekijk dan onze video voor meer informatie.

Video regenton aansluiten

Regenton met kraan

Een tapkraan op een regenton is een handige functie die het mogelijk maakt om opgeslagen regenwater gemakkelijk af te tappen en te gebruiken. De meeste regentonnen zijn voorzien van tapkraan. Voor de regentonnen zonder kraan, zijn losse trapkranen bij te bestellen.

Platte regenton

Een platte regenton neemt minder ruimte in beslag dan de traditionele ronde regentonnen. In plaats van de ronde vorm heeft een platte regenton, ook wel muurtank genoemd, een langwerpig, rechtighoekig ontwerp. Dit maakt het gemakkelijk om te regenton in smalle ruimtes zoals tegen een muur of onder een regenpijp te plaatsen. Ook het transport kan eenvoudig zijn, doordat de regenton eenvoudiger door bijvoorbeeld een deuropening past.

Regenton kopen of meer informatie nodig?

De gewenste regenton kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale regenton voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.