0
Werkschoenen

Werkschoenen

Tijdens bepaalde werkzaamheden is het verplicht werkschoenen met een veiligheidsklasse te dragen. Werkschoenen hebben een verstevigde neus en hebben, afhankelijk van de veiligheidsklasse, een ondoordringbare zool (S3).

Veiligheidsklassen

 • Klasse S1:
  Werkschoenen die voldoen aan de standaard veiligheidseisen plus antistatische eigenschappen, energie absorberende hak en gesloten hiel.
 • Klasse S2:
  Dezelfde eigenschappen als S1, plus waterafstotend en water absorberend bovenmateriaal.
 • Klasse S3:
  Dezelfde eigenschappen als S2, plus antiperforatie tussenzool. Dit beschermt de voet tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen via de onderkant van de schoen.
 • ESD:
  Schoenen met ESD norm beperken de schadelijke elektrostatische ontlading.

Hoge/lage werkschoen

De keuze voor een hoge of lage schoen is afhankelijk van de werkzaamheden. Wanneer u veel gehurkt of geknield zit heeft een lage schoen voorkeur. Bij werkzaamheden waarbij u moet klimmen geeft een hogere schoen meer stabiliteit. Een hoge schoen geeft normaal gesproken een betere bescherming dan een lage schoen omdat uw achillespees beter wordt afgedekt.

Traxx Veiligheidsschoenen

Een goede veiligheidsschoen is pas de ideale veiligheidsschoen als deze ook echt gedragen wordt. Daarom heeft Bata Industrials de serie Traxx ontwikkeld. Met gevoel voor detail en ongekende aandacht voor design en draagcomfort. Het resultaat is een serie uitstekende veiligheidsschoenen die ruimschoots voldoet aan de wettelijke eisen en arbo-normen. Maar minstens even belangrijk is dat Traxx tegemoet komt aan de wensen van de moderne gebruikers. Die willen schoenen die ze met plezier dragen en waar ze goed mee voor de dag komen. Niet alleen op het werk. Dat is het mooie van Traxx. Het spreekt voor zich dat een schoen als Traxx ook meer basale elementen in zich heeft. Zoals stalen neus, leren hielpartij, hele inlegzool en reflecterende accenten. Verder zijn onze schoenen waterafstotend en waar nodig van een stalen tussenzool voorzien. Eigenlijk kleeft er maar één gevaar aan Traxx... wie ze eenmaal aan z'n voeten heeft, trekt ze voorlopig niet meer uit. Gelukkig zijn Traxx zeer duurzaam en kan wat extra bescherming ook buiten het werk geen kwaad.

Easy Rolling System

Dankzij de subtiel voorgevormde voorvoet ondersteunt Traxx de natuurlijke afwikkeling van de voet. Die vergt zo minder energie. Dat loopt lekker soepel en voorkomt vermoeidheid. Het Easy Rolling System is een nieuwe ontwikkeling van Bata Industrials.
werkschoenen traxx easy rolling system

Tunnelsystem

Onverwachte bewegingen? Traxx vangt de klappen op met extra vering en ingebouwde schokbrekers in de hak. Dit ingenieuze Tunnelsystem werd o.a. in samenwerking met de Prof. Dr. W. Baumann, professor in de Biomechanica, ontwikkeld. Het geeft ook extra stabiliteit, door de druk over een groter oppervlak te verdelen. Superveilig en comfortabel dus.
werkschoenen traxx tunnelsystem

Quattro Tech zool

De zelfreinigende zool bestaat uit verschillende densiteiten om op elk punt de juiste bescherming te bieden. Hard aan de buitenkant (slijtvastheid en stabiliteit), safety soft spots binnenin (antislip in alle richtingen) en de torsion stabiliser die bij elke beweging extra ondersteuning geeft. Van opzij is dan nog de verende tussenzool zichtbaar, voor optimale schokdemping en comfort. Dat maakt dus Quattro. Alleen in Traxx.
werkschoenen traxx quattrotech sole

Climate Management

Wat voor weer het ook is, in Traxx is het klimaat altijd aangenaam. Zowel de bovenkant als de Bata VentAir voering zijn van ademende materialen, zodat de voeten altijd droog en koel blijven. En de drager fit.
werkschoenen traxx climate management

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.