0
Motorpompen

Motorpompen

Een motorpomp is in te zetten voor het verpompen van diverse soorten water. Motorpompen worden vaak gebruikt voor beregening en het wegpompen en oppompen van water in de gevallen dat er geen elektra aansluiting aanwezig is. De motor van een motorpomp werkt op diesel of benzine. Een motorpomp werkt op 1 van de volgende 3 brandstoffen, diesel, benzine of mengsmering (2-takt motoren).

motorpompBenzine / mengsmering motorpomp

2-takt = mengsmering
4-takt = benzine

Verschil tussen tweetakt en viertakt:
De motor van een tweetakt motorpomp maakt een inlaatslag en een arbeidsslag, een viertakt motor maakt een inlaatslag, compressieslag, arbeidsslag en uitlaatslag. Het rendement van een tweetakt motor is minder dan een viertakt motor omdat er een minder goede verbranding plaatsvindt.

Een tweetakt motor wordt aangedreven door mengsmering. Om de motor te smeren wordt bij deze motoren olie aan de brandstof toegevoegd. Let altijd goed op wat de leverancier aan mengverhouding voorschrijft. De verhoudingen van de diverse motoren verschillen, wanneer de verkeerde verhouding wordt toegepast zal de motor minder goed lopen en bestaat de kans dat de motorpomp vastloopt.
Een viertakt motor heeft een apart reservoir met motorolie waardoor hij zichzelf smeert en er dus geen olie aan de brandstof hoeft te worden toegevoegd.

motorpompDieselmotorpomp

De motor van een diesel motorpomp maakt een inlaatslag, compressieslag, arbeidsslag en uitlaatslag. Een diesel motorpomp is dus een viertakt en heeft een apart reservoir met motorolie waardoor hij zichzelf smeert. Een dieselmotorpomp is een veelvoorkomende motorpomp. De dieselmotor is zuinig en heeft een relatief hoge capaciteit. Voor pompen die veel draaiuren maken worden dieselmotorpompen aangeraden.
 
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.