0
Pompbesturing

Pompbesturingen

Een pomp kan worden uitgebreid met een externe pompbesturing om een bepaalde functionaliteit toe te voegen zoals het automatisch regelen van de waterdruk of het voorkomen van drooglopen van een pomp. Wildkamp heeft verschillende pompbesturing in het assortiment, voor elke situatie de gewenste besturing.

Soorten pompbesturing

In het assortiment van Wildkamp vind je o.a. drukschakelaars, pompschakelaars en frequentieregelaars.

Drukschakelaar

Een drukschakelaar is geschikt om de waterdruk in een pompsysteem te meten en de pomp aan en uit te schakelen. De drukschakelaar schakelt in en uit op basis van de vooraf ingestelde drukniveaus.

Pompschakelaar

Een pompschakelaar, ook wel pompcontrol genoemd, is geschikt om de waterdruk in een pompsysteem te meten en de pomp aan en uit te schakelen zoals een drukschakelaar ook doet. Groot voordeel van een pompschakelaar is dat deze als extra voorzien is van droogloop beveiliging waardoor de pomp, als er geen water verpompt wordt, automatisch uitgeschakeld wordt. Hierdoor wordt de pomp beschermd tegen het draaien zonder water, wat schade aan de pomp zou veroorzaken.

Frequentieregelaar

Een frequentieregelaar is een besturingsapparaat die er voor zorgt dat het vermogen van een pomp wordt aangepast aan de gevraagde druk in een waterleiding. De frequentieregeling zorgt er voor dat de werkdruk constant blijft. Ook is het energieverbruik bij toepassing van een frequentieregelaar lager en de levensduur van de pomp langer. Voor het regelen m.b.v. een frequentieregelaar moet de installatie voorzien zijn van een druksensor.

Pompbesturing kopen of meer informatie nodig?

De gewenste pompbesturing kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale pompbesturing voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze pompspecialisten.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.