0

Olie- & benzineafscheiders

De functie van een olieafscheider en benzineafscheider is om oliën, benzine, diesel en andere drijvende verontreinigde stoffen te scheiden. Deze afscheiders zijn van cruciaal belang om te voorkomen dat deze verontreinigde stoffen in de bodem, waterwegen en/of riolering terecht komen. Wildkamp heeft een ruim assortiment met olieafscheiders en benzine afscheiders. Voor elke toepassing de juiste.

Olieafscheiders en benzineafscheiders worden vooral gebruikt op plekken waar het risico op morsen van oliën, brandstoffen, smeermiddelen groot is, zoals bij tankstations, parkeerterreinen, garages en autowerkplaatsen, enz.

Materialen olieafscheiders en benzineafscheiders

Olie- en benzineafscheiders zijn beschikbaar van verschillende materialen, afhankelijk van de toepassing, de grootte en capaciteit van de afscheider en lokale voorschriften.

Betonnen olieafscheiders en benzineafscheiders

Betonnen afscheiders zijn gebruikelijk in veel toepassingen vanwege hun duurzaamheid en sterkte. Ze zijn vaak geschikt voor ondergronds gebruik en beschikbaar in verschillende groottes en specificaties. Beton wordt vaak gebruikt voor zowel ondergrondse als bovengrondse olie- en benzineafscheiders.

Kunststof / pe olieafscheiders en benzineafscheiders

Kunststof materialen zoals polyethyleen worden soms gebruikt voor de constructie van kleinere bovengrondse afscheiders. Kunststof afscheiders zijn licht van gewicht en gemakkelijker te installeren dan betonnen afscheiders, maar ze kunnen minder duurzaam zijn en zijn vaak alleen geschikt voor lichtere toepassingen.

Werking olieafscheiders en benzineafscheiders

Inlaat van verontreinigd water

Verontreinigd water dat oliën, brandstoffen en andere drijvende stoffen bevat, stroomt in de inlaat van de afscheider vanuit bronnen zoals parkeerterreinen, wegen, industriële faciliteiten, of wasstraten.

Eerste scheiding

Het verontreinigde water komt de afscheider binnen en stroomt langzaam door verschillende compartimenten of kamers. In deze kamers vertraagt het water en begint de scheiding van verontreinigingen.

Zwaartekrachtafscheiding

De afscheider maakt gebruik van zwaartekracht om de verontreinigingen te scheiden. Lichtere verontreinigingen, zoals oliën en brandstoffen, hebben de neiging om op het wateroppervlak te drijven, terwijl zwaardere vaste deeltjes naar de bodem van de afscheider zinken.

Verschillende compartimenten

Afscheiders zijn vaak voorzien van meerdere compartimenten of lagen die specifiek zijn ontworpen voor het vastleggen en scheiden van oliën en vaste deeltjes. Deze compartimenten verbeteren de efficiëntie van de afscheiding.

Vervolgafscheiding

Na de initiële scheiding kunnen de oliën en brandstoffen zich ophopen in specifieke compartimenten of lagen binnenin de afscheider, waar ze kunnen worden opgevangen en vastgehouden totdat de afscheider wordt gereinigd.

Gefilterd waterafvoer

Nadat de verontreinigingen zijn gescheiden en opgevangen, verlaat het gefilterde water de afscheider en wordt het geloosd in een sloot of het rioolsysteem. Dit afhankelijk van de geldende voorschriften. Het geloosde water is vrij van de gescheiden verontreinigingen en voldoet aan de milieunormen.

Onderhoud en reiniging olieafscheider en benzineafscheider

Olie- en benzineafscheiders moeten regelmatig worden geleegd en gereinigd om de opgevangen verontreinigingen te verwijderen en de afscheider in goede staat te houden. De frequentie van onderhoud en reiniging varieert afhankelijk van het gebruik en de lokale voorschriften.

Olieafscheider en benzineafscheider kopen bij Wildkamp

De gewenste olieafscheider en benzineafscheider kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale olieafscheider en benzineafscheider voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.