0
Vetafscheiders

Vetafscheiders

Een vetafscheider, ook wel vetput genoemd, scheidt vet, olie en andere stoffen uit het afvalwater dat afkomstig is van keukenapparatuur en gootstenen in commerciële keukens en andere faciliteiten waar voedselbereiding plaatsvindt. Zo wordt voorkomen dat dit in het riool terechtkomt en voor verstoppingen kan zorgen. Wildkamp heeft een ruim assortiment vetafscheiders, voor elke toepassing de juiste vetafscheider.
Vetafscheiders zijn er in bovengrondse en ondergrondse modellen. De keuze tussen een ondergrondse of bovengrondse vetafscheider hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte, de benodigde capaciteit, de lokale bouwvoorschriften en persoonlijke voorkeuren.

Hoe werkt een vetafscheider

Inlaat van afvalwater

Afvalwater dat afkomstig is van keukenapparatuur, gootstenen en andere bronnen in een commerciële keuken stroomt de vetafscheider binnen via de inlaatleidingen.

Vertraging van stroming

In de vetafscheider vertraagt het afvalwater, waardoor de snelheid van de stroming wordt verminderd. Dit helpt bij het scheiden van de verschillende componenten in het afvalwater.

Scheiding van vet en olie

Vanwege hun lichtere gewicht gaan vetten en oliën op het oppervlak van het afvalwater drijven.

Bezinking van vaste deeltjes

Zwaardere vaste deeltjes zoals zand en klei bezinken naar de bodem van de vetafscheider.

Opslag van gescheiden materialen

De opgevangen vetten, oliën en vaste deeltjes worden opgeslagen in afzonderlijke compartimenten of lagen binnen de vetafscheider. Het schone, gescheiden water bevindt zich in het midden van de vetafscheider.

Afvoer van behandeld water

Het schone water in het midden van de vetafscheider wordt veilig afgevoerd naar het rioolstelsel of naar een ander behandelingssysteem om ervoor te zorgen dat het voldoet aan lokale milieunormen.

Welke capaciteit moet een vetafscheider hebben

De capaciteit van een vetafscheider is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het verwachte volume van vet- en olieafval, de lokale voorschriften, enz.  Het is belangrijk om de juiste grootte vetafscheider te kiezen om ervoor te zorgen dat deze effectief functioneert. Een vetafscheider met te weinig capaciteit kan inefficiënt zijn en verstoppingen veroorzaken, terwijl een te grote vetafscheider onnodige kosten met zich meebrengt. Neem voor het bepalen van de benodigde capaciteit van een vetafscheider vrijblijvend contact met op.

Vetafscheider reinigen

Het reinigen van een vetafscheider moet regelmatig worden uitgevoerd, meestal op basis van de hoeveelheid afvalwater die wordt verwerkt en de lokale voorschriften.

Vetafscheider kopen bij Wildkamp

De gewenste vetafscheider kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale vetafscheider voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.