0

Pvc afvoerbuizen met gladde einden

De pvc afvoerbuizen met gladde einden worden gebruikt voor binnen- en buitenriolering, vooral in situaties waar veel hulpstukken in het rioolsysteem geplaatst worden. Voor verbindingen en aftakkingen kunnen hulpstukken met lijm- of manchetverbinding gebruikt worden. Deze pvc afvoerbuizen zijn leverbaar in de maten 32 tot en met 400 mm.

In ons assortiment hebben we de klassen SN2, SN4 en SN8, hoe hoger de klasse des te hoger de ringstijfheid is. De pvc afvoerbuizen met klasse SN4 en SN8 zijn voorzien van het KOMO keurmerk.

De kleur van de buis maakt het duidelijker te herkennen wat voor afvalwater er doorheen stroomt. De standaard grijze rioolbuis kent iedereen wel, en wordt dan ook in de meeste situaties toegepast. Bij de roodbruin gekleurde buis praten we over “zwart” water, dat wil zeggen water van bijvoorbeeld toiletten en urinoirs. De groene pvc buis maakt het duidelijk dat het gebruikt wordt voor het afvoeren van regenwater voor bijvoorbeeld regenwaterinfiltratie. En de witte afvoerbuis wordt voor binnenriolering toegepast in situaties waar de buis in het zicht komt.

Voor een overzicht van alle buizen voor riolering ga je naar de pagina pvc afvoerbuizen en hulpstukken.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.