0

Beluchters

Het gebruik van beluchters voor riolering is belangrijk om de luchtkwaliteit en de algemene veiligheid in gebouwen te waarborgen en onaangename geuren te voorkomen. Een beluchter voor riolering, t wordt gebruikt in rioleringssystemen om te voorkomen dat er stank uit het riool in gebouwen of andere ruimtes terechtkomt.

Functie van een beluchter

Het hoofddoel van een beluchter is om de druk in het rioleringssysteem te regelen en te voorkomen dat rioolgas terugstroomt in de leidingen. Door lucht toe te laten, helpt een beluchter vacuümproblemen in de leidingen te voorkomen en zorgt het ervoor dat afvalwater vlotter wegstroomt.

Werking van een beluchter

Wanneer water snel door een afvoer stroomt, kan het een vacuüm creëren achter zich, wat het water kan vertragen en hiermee de kans op verstoppingen vergroten. Een beluchter zorgt ervoor dat lucht het systeem kan binnendringen en dit vacuüm te voorkomen. Hierdoor wordt de sifon niet ‘leeggezogen’ en daarmee voorkomen dat er gassen en stank uit het riool door de sifon in de ruimte kunnen stromen.

Plaatsing van een beluchter

Beluchters worden vaak geïnstalleerd op plekken waar het lastig is om een ontluchtingspijp naar het dak te leiden. Ze worden vaak gebruikt in moderne sanitaire systemen, bij renovaties, of op locaties waar traditionele ontluchting niet praktisch is.

Beluchters bestellen

Bij Wildkamp vind je ruim assortiment beluchters, voor elke situatie de juiste beluchter. Koop de gewenste beluchter in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.