0
Vijveraanleg

Vijveraanleg

Een vijver is een prachtige sfeermaker voor de tuin, of het nu decoratief is of recreatief. Als u ervoor kiest om een vijver aan te leggen zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Welke soort vijver wilt u? Wilt u een vijver aanleggen met vissen, planten of met een waterval? Wilt u zelf een vijver aanleggen met vijverfolie of wilt u een voorgevormde vijver? Allemaal zaken die van belang zijn voor de keuze van een vijver.

Vijver aanleggen: ontwerpplan

Wanneer u graag een vijver wilt aanleggen heeft u eerst een vijverontwerp nodig. Dit ontwerp bestaat minimaal uit een plattegrond, bijvoorbeeld van uw tuin, met daarin de nieuwe vijver op schaal getekend. U bepaalt hoe groot de vijver wordt, en welke vorm deze krijgt. Naast een ontwerp adviseren we om een duidelijk plan op te stellen, waarin u nadenkt over de werkzaamheden die moeten gebeuren en welk gereedschap en materiaal zoal nodig is. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Vijver aanleggen: gereedschap en materiaal

Welk gereedschap en materiaal nodig is hangt af van welke vijver u graag wilt. Allereerst maken we een onderscheid in een vijver met vijverfolie of een voorgevormde vijver.

Vijver aanleggen met vijverfolie

Met vijverfolie legt u een goede basis voor een vijver. Als u een vijver gaat aanleggen met vijverfolie, kunt u alle creativiteit kwijt in de vormgeving. Zo kunt u de gewenste vorm en maat kiezen die het beste in uw tuin passen. Wel is het van belang om een goede keuze te maken voor het soort vijverfolie, kiest u voor epdm of voor pvc vijverfolie? Meer hierover leest u op onze pagina vijverfolie.

Voorgevormde vijver aanleggen

Wilt u snel en eenvoudig een vijver in uw tuin, dan is een voorgevormde vijver een goede oplossing. Deze voorgevormde vijvers zijn er in verschillende vormen en maten en zijn gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen.
In ons assortiment vindt u voorgevormde vijvers in verschillende vormen. Ons assortiment voorgevormde vijvers bestaat ook uit terrasvijvers, zodat u op uw balkon of dakterras kunt genieten van een vijver.

Materiaal voor de bodem, planten en vissen

Of u nu een voorgevormde vijver aanlegt of een vijver met folie, in ieder geval is een stabiel vijvermilieu erg belangrijk. Hiervoor zijn micro-organismen van belang. Deze micro-organismen in uw vijver leven en ontwikkelen zich voornamelijk op de bodem van de vijver. Om uw bodem en vijvermilieu gezond te houden is het belangrijk om gebruik te maken van het juiste bodemmateriaal, substraat genoemd.
Voor de plaatsing en verzorging van uw planten heeft Wildkamp verschillende producten in het assortiment zoals vijvermandjes, vijvermanddoekjes en groeibollen.

Vijverstartpakketten

Vijverinrichting hoeft niet moeilijk te zijn met het juiste startmateriaal. Met onze vijverstartpakketten kunt u het vijverwater controleren, optimaliseren en zuiveren. Zo maakt u een goede start bij het aanleggen van uw vijver.
Heeft u advies nodig, of wilt u meer weten over een van onze producten? Neem dan gerust contact op, onze experts helpen u graag.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Wildkamp maakt gebruik vancookies