0
Vijveraanleg

Vijveraanleg

Een vijver is een prachtige sfeermaker voor de tuin, of het nu decoratief is of recreatief. Als je ervoor kiest om een vijver aan te leggen zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Welke soort vijver wil je? Wil je een vijver aanleggen met vissen, planten of met een waterval? Wil je zelf een vijver aanleggen met vijverfolie of wil je een voorgevormde vijver? Allemaal zaken die van belang zijn voor de keuze van een vijver.

Vijver aanleggen: ontwerpplan

Wanneer je graag een vijver wil aanleggen heb je eerst een vijverontwerp nodig. Dit ontwerp bestaat minimaal uit een plattegrond, bijvoorbeeld van de tuin, met daarin de nieuwe vijver op schaal getekend. Jij bepaalt hoe groot de vijver wordt, en welke vorm deze krijgt. Naast een ontwerp adviseren we om een duidelijk plan op te stellen, waarin je nadenkt over de werkzaamheden die moeten gebeuren en welk gereedschap en materiaal zoal nodig is. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Vijver aanleggen: gereedschap en materiaal

Welk gereedschap en materiaal nodig is hangt af van welke vijver je graag wilt. Allereerst maken we een onderscheid in een vijver met vijverfolie of een voorgevormde vijver.

Vijver aanleggen met vijverfolie

Met vijverfolie leg jeeen goede basis voor een vijver. Als je een vijver gaat aanleggen met vijverfolie, kan je  alle creativiteit kwijt in de vormgeving. Zo kan de gewenste vorm en maat gekozen worden welke het beste in je tuin passen. Wel is het van belang om een goede keuze te maken voor het soort vijverfolie, kies je voor epdm of voor pvc vijverfolie? Meer hierover lees jeop onze pagina vijverfolie.

Voorgevormde vijver aanleggen

Wil je snel en eenvoudig een vijver in de tuin, dan is een voorgevormde vijver een goede oplossing. Deze voorgevormde vijvers zijn er in verschillende vormen en maten en zijn gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen.
In ons assortiment vind je voorgevormde vijvers in verschillende vormen. Ons assortiment voorgevormde vijvers bestaat ook uit terrasvijvers, zodat je op je balkon of dakterras kunt genieten van een vijver.

Materiaal voor de bodem, planten en vissen

Of je nu een voorgevormde vijver aanlegt of een vijver met folie, in ieder geval is een stabiel vijvermilieu erg belangrijk. Hiervoor zijn micro-organismen van belang. Deze micro-organismen in een vijver leven en ontwikkelen zich voornamelijk op de bodem van de vijver. Om bodem en vijvermilieu gezond te houden is het belangrijk om gebruik te maken van het juiste bodemmateriaal, substraat genoemd.
Voor de plaatsing en verzorging van de planten heeft Wildkamp verschillende producten in het assortiment zoals vijvermandjes, vijvermanddoekjes en groeibollen.

Vijverstartpakketten

Vijverinrichting hoeft niet moeilijk te zijn met het juiste startmateriaal. Met onze vijverstartpakketten kun je het vijverwater controleren, optimaliseren en zuiveren. Zo maak jeeen goede start bij het aanleggen van de vijver.
Advies nodig, of meer weten over een van onze producten? Neem dan gerust contact op, onze experts helpen graag.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.