0
Waterbeluchtingspompen

Waterbeluchtingspompen

Om natuurwater gezond te houden is het belangrijk dat er zuurstof aan het water toegevoegd wordt. Zuurstof is nodig om de kwaliteit van het water optimaal te maken en te houden. Daarom is het praktisch altijd noodzakelijk een beluchtingspomp aan het waterproject toe te voegen. Of het nu gaat om een waterelement in uw tuin, een fontein in een park of een grote waterval, een beluchtingspomp is nodig voor de watercirculatie.
Bij Wildkamp vind u een ruim assortiment waterbeluchtingspompen, voor elke situatie de juiste pomp.

Welke waterbeluchtingspomp heeft u nodig?

Welke beluchtingspomp is de optimale voor uw situatie? In ons assortiment vindt u vele soorten. Het kan lastig zijn om de juiste pomp te selecteren. Daar helpen we u graag bij! Bedenk eerst nauwkeurig voor welke toepassing(en) u een pomp wilt gebruiken.

Toepassing waterbeluchtingspomp

Bij het kiezen van de juiste beluchtingspomp is de toepassing van groot belang. Elke toepassing heeft zijn eigen specifieke kenmerken waar de beluchtingspomp aan moet voldoen. Zo zijn er vijverbeluchtingspompen die geschikt zijn voor filtratie, watervallen, beeklopen of fonteinen.
Ook is de capaciteit van de pomp belangrijk, om een mooie waterval of fontein aan te sturen moet een pomp extra kracht hebben.

Droogopstelling of natopstelling

Ook is het van belang waar u de pomp gaat plaatsen. Plaatst u de pomp buiten de vijver, en gaat u via slangen de wateraanzuiging regelen? Of plaatst u de pomp in de vijver? In het eerste geval kiest u voor vijverpompen met droogopstelling, in het tweede geval gaat het om natopstelling.

Installeren en onderhouden

Beluchtingspompen kunnen in of buiten (droogopstelling) het water geplaatst worden. Beide heeft zo zijn voordelen. Wanneer u kiest voor een droogopstelling kunt u beter bij uw pomp om deze te onderhouden. Wanneer u de pomp in de vijver wilt installeren kunt u het beste de pomp zo diep mogelijk in de vijver plaatsen, om zo het meeste vuil op te pompen.

Vergeet in de winterperiode niet om uw pomp uit uw vijver te halen en schoon te maken! Vijverpompen zijn vaak niet vorstbestendig, en kunnen het beste alleen worden gebruikt in het vijverseizoen (maart tot november).

Het selecteren van de juiste beluchtingspomp is van vele factoren afhankelijk. Het selecteren van de juiste is vaak maatwerk. Hulp nodig? Onze specialisten helpen u graag verder!