0
Waterzuiveringssystemen

Waterzuiveringssystemen

Om het water in een vijver, bassin of ander waterproject helder en gezond te houden, is het praktisch altijd noodzakelijk om het water te zuiveren. Hiervoor is een filtersysteem en UV licht een zeer goede en bewezen methode. Wij hebben een ruim assortiment producten om het water te zuiveren en te zorgen voor een optimale waterkwaliteit. Zo vind je bij ons drukfilters, UV-C apparaten en skimmers.

DrukfilterWaterzuiveringssystemen drukfilter

De drukfilters zijn gesloten filtersystemen die eenvoudig te bedienen zijn en worden in kleine tot middelgrote vijvers toegepast. Het gezuiverde water kan na het filter nog gebruikt worden voor een waterval.
Het drukfilter heeft, afhankelijk van de uitvoering, meerdere functies:
 • Het filteren van vaste delen
 • Het bewerken d.m.v. een UV-C apparaat tegen zweefalgen
 • Biologische zuivering
Tevens leveren we drukfilters met APP analyse- en bedieningsmogelijkheden voor een uitgebreid watermanagement.

UV-C apparaten

Waterzuiveringssystemen uvc UV-C apparaten zijn zeer geschikt voor het bestrijden van zweefalgen. Het vijverwater met algen stroomt langs de UV lamp, deze lamp geeft UV-C licht af, waardoor de algen vernietigd worden.
De benodigde capaciteit van het UV-C apparaat is afhankelijk van de vijverinhoud. Als vuistregel wordt over het algemeen 2 - 4 Watt per 1000 liter vijverinhoud gehanteerd.

Skimmers

Met een skimmer i.c.m. een vijverfilter en pomp verwijder je vuil van de oppervlakte en wordt het vijverwater van de oppervlakte aangezogen. Dit heeft 2 voordelen:
 • Het oppervlaktevuil wordt verwijderd
 • Het vijverfilter wordt ontlast omdat deze minder vervuilt wordt
Doordat de vijverpomp water aanzuigt wordt de inlaat van de skimmer enkele millimeters naar beneden gezogen en stroomt het oppervlaktewater in de skimmer. Het grove vuil zoals bladeren, takjes enz. blijft in de skimmermand achter. Het fijnere vuil, wat door de mazen van de skimmermand heen stroomt, gaat via de vijverpomp naar een vijverfilter waar het gefilterd wordt.

Soorten skimmers

 • Vaste opstelling
  Hierbij wordt de skimmer mechanisch bevestigd aan de bodem, wand of buis. Dit wordt veel toegepast bij koivijvers of vijvers waarbij men geen pomp in de vijver wil plaatsen, wat bijvoorbeeld bij een zwemvijver niet toegestaan is vanwege de veiligheid i.v.m. elektrocutie. Ook in situaties waarbij de techniek zoals pomp en filter buiten de vijver geplaatst wordt past men meestal een vast opgestelde skimmer toe.
  Het niveauverschil heeft een maximale waarde, vaak ongeveer 20 cm. Om drooglopen van de vijverpomp te voorkomen kan een automatische watertoevoer geïnstalleerd worden.
 • Drijfskimmers
  WaterzuiveringssystemenHierbij drijft de skimmer in het vijverwater. Dit wordt veel toegepast bij siervijvers. Omdat de skimmer meedrijft met het waterniveau is een waterstandverschil geen probleem, de minimale vijverdiepte moet 60 cm bedragen.
  De skimmer wordt met een vijverpomp verbonden d.m.v. een gewapende slang. De slang moet gewapend zijn waarmee voorkomen wordt dat deze plat gezogen of dichtklapt door het zuigen van de pomp.


Het selecteren van het juiste filtersysteem is van vele factoren afhankelijk. Hulp nodig? Onze specialisten helpen je graag verder!

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.