0

Boilers & doorstromers

Op zoek naar een doorstromer of boiler? Wij leveren een groot assortiment doorstromers en boilers, voor gebruik van slechts 1 wastafel tot voor een hele woning of bedrijf.

Het verschil tussen beide is dat een boiler een voorraadtank bevat en dat een doorstromer water verwarmt op het moment dat een kraan geopend wordt. Een doorstromer wordt toegepast voor 1 tot enkele tappunten terwijl met een boiler een tapvoorraad mogelijk is voor wel een hele dag. Beide hebben hun specifieke voordelen. De afgifte temperatuur van boilers is hoger dan van doorstromers.

Elektrische doorstromers

Elektrische doorstromers zijn er met verschillende capaciteiten:
  • De Mini-doorstromer geeft lauw water en wordt meest gebruikt voor 1 tappunt, zoals een wastafel. De maximale temperatuur van het tapwater is 50 °C.
  • De Comfort-doorstromer heeft een grote capaciteit en is hiermee geschikt voor meerdere aftappunten in meerdere ruimtes. De maximale temperatuur van het tapwater is 60 °C.

Elektrische boilers

Elektrische boilers hebben met 82 °C een hogere maximale tapwatertemperatuur dan doorstromers en zijn er met verschillende capaciteiten:
  • Inhoud tot 15 liter; deze worden gebruikt voor wastafel, gootsteen en douche (15 liter).
  • Inhoud 30 tot 150 liter; wastafel, gootsteen, douche en bad.
  • Inhoud 200 tot 400 liter; wastafel, gootsteen, douche, bad en industrie (o.a. melkveebedrijven). Door de grote inhoud kunnen deze vaak tijdens de daluren opgewarmd worden met lagere energiekosten tot gevolg.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.