0
Warmtepomp

Is een warmtepomp geschikt voor mij?

Een warmtepomp is een duurzame oplossing om uw huis en tapwater te verwarmen, zelfs bij zeer lage temperaturen. U verbruikt minder energie, goed voor zowel uw portemonnee als voor het milieu.

Een warmtepomp is echter niet in elke situatie even geschikt. Om te zorgen dat het rendement van de warmtepomp hoog blijft, zijn er een aantal vereisten voor een warmtepomp:
  • Een volledig goed tot uitstekend geïsoleerde woning (in de afgelopen 10 jaar gerenoveerd). Dit geldt voor spouwmuren, vloeren én ramen (dubbelglas, liefst HR+)
  • Een aanwezig verwarmingssysteem dat met lage temperatuur werkt, zoals vloerverwarming
  • De aanwezigheid van zonnepanelen voor het extra stroom dat de warmtepomp verbruikt is een pré
Voldoet uw woning niet aan bovenstaande eisen? Dan is het nog steeds mogelijk om te kiezen voor een warmtepomp, alleen wordt de investering dan een stuk minder rendabel.

Let op: Elke situatie is anders, het toepassen van een warmtepomp is maatwerk! Wat zijn uw wensen en welke comfort behoeftes zijn er? Een goed advies is hierbij het startpunt.

Tip: Een simpele test om te zien of het bestaande cv systeem / de woning geschikt is voor een warmtepomp is het volgende: zet de de aanvoertemperatuur van de cv ketel voor een paar weken op 45-50°C, gedurende een koude periode. Blijft het binnen warm genoeg, dan is de woning zeer waarschijnlijk geschikt voor een warmtepomp.

Over Stiebel Eltron

Stiebel Eltron is onze leverancier voor warmtepompen. Stiebel Eltron heeft ruim 40 jaar ervaring in warmtepompen en is wereldwijd markt- en technologieleider voor alle elektrische huistechniek en duurzame installaties.

Met Stiebel Eltron kiest u voor kwaliteit en een hoog rendement, ook tijdens zeer koude dagen.

Waarin zit het prijsverschil van warmtepompen van Stiebel Eltron, ten opzichte van goedkopere warmtepompen?
  • Efficiëntie
  • Geluid
  • Tapwater
  • Betrouwbaarheid
  • Comfort

Doe de warmtepompcheck

Wilt u weten welke warmtepomp van Stiebel Eltron geschikt is voor uw woning? Doe onze warmtepompcheck in 4 stappen! Na deze 4 stappen nemen wij contact met u op en vertellen we u of en welke warmtepomp geschikt is in uw situatie.