0
Warmtepomp

Is een warmtepomp geschikt voor mij?

Een warmtepomp is een duurzame oplossing om jouw huis en tapwater te verwarmen, zelfs bij zeer lage temperaturen. Je verbruikt minder energie, dit scheelt in jouw energierekening en natuurlijk is dit beter voor het milieu.

Een warmtepomp is echter niet in elke situatie even geschikt. Om te zorgen dat het rendement van de warmtepomp hoog blijft, zijn er een aantal vereisten voor een warmtepomp:

  • Een volledig goed tot uitstekend geïsoleerde woning (in de afgelopen 10 jaar gerenoveerd). Dit geldt voor daken, spouwmuren, vloeren én ramen (dubbelglas, liefst HR+)
  • Een aanwezig verwarmingssysteem dat met lage temperatuur werkt, zoals vloerverwarming
  • De aanwezigheid van zonnepanelen voor de extra stroom die de warmtepomp verbruikt is een pré
Voldoet jouw woning niet aan bovenstaande eisen? Dan zijn er nog andere duurzame verwarmingsoplossingen. 

Let op: Elke situatie is anders, het toepassen van een warmtepomp is maatwerk! Wat zijn jouw wensen en welke comfort behoeftes zijn er? Een goed advies is hierbij het startpunt.

Tip: Een simpele test om te zien of het bestaande cv systeem / de woning geschikt is voor een warmtepomp is het volgende: zet de de aanvoertemperatuur van de cv ketel voor een paar weken op 45-50°C, gedurende een koude periode. Blijft het binnen warm genoeg, dan is de woning zeer waarschijnlijk geschikt voor een warmtepomp.

Assortiment warmtepompen

Ferroli en Stiebel Eltron zijn onze leveranciers voor warmtepompen. Beide leveranciers hebben jarenlange ervaring in warmtepompen en bieden optimaal rendement, maximale besparing en een lange levensduur. 

Doe de warmtepompcheck

Wil je weten of een warmtepomp geschikt is voor jouw woning? Doe onze warmtepompcheck in 3 stappen! Na deze stappen nemen wij contact met je op en vertellen we jou of en welke warmtepomp geschikt is in jouw situatie.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.