0
Klantinterview: Groothuisbouw Emmeloord

Klantinterview: Groothuisbouw Emmeloord

Meer licht en besparing bij Groothuisbouw Emmeloord
"Volledig transparant bouwen"

"Kiezen voor een woning van Groothuisbouw betekent kiezen voReferentie groothuisbouw emmeloordor zekerheid en een perfect gestroomlijnd bouwproces." Dat stelt technisch directeur Willem Flier van Groothuisbouw in Emmeloord. Het inspelen op individuele woonwensen met modulaire concepten rond bewezen woningtypen, is daarin de sleutel. Centraal in deze aanpak staat de eigen productiehal voor prefab-bouwelementen in Emmeloord. Het lichtplan daar was toe aan verbetering. "We wilden meer licht en besparen op onze energierekening. Na een proefopstelling met conventionele tl-buizen en ledverlichting kozen we uiteindelijk voor de Lana LED-buizen van Adurolight."

Groothuisbouw Emmeloord is groot geworden door het produceren van prefab-woningen tot kunst te verheffen. Er wordt een uitgekiend concept gehanteerd, legt technisch directeur Willem Flier uit. "Wij zeggen altijd: je moet huizen bouwen zoals de automotive sector auto's produceert. Dit betekent: zo veel mogelijk uitgaan van standaard concepten en details. Nee, geen eenheidsworst, maar middels modulaire concepten rond een aantal basiswoningtypen invulling geven aan de individuele woonwensen van de consument."

Kunstlicht in productiehal
Momenteel is het razend druk. Flier: "Dit jaar gaan we rond de 140 woningen bouwen, twee jaar geleden waren dat er nog maar 60." Om deze bouwstroom te kunnen realiseren, werken er circa 75 mensen in Emmeloord en nog eens 25 op de bouwplaats. De in 2006 gebouwde productiehal in Emmeloord meet 90 bij 90 meter. Drie grote lichtstraten van elk 80 meter lengte zorgen voor veel daglicht op de werkplek, maar ondersteuning met kunstlicht is essentieel. Hiervoor waren bij de bouw 320 dubbele tl-bakken op zo'n 10 meter hoogte geplaatst. "Op zich hebben deze traditionele T8 buizen het best lang volgehouden. Maar vorig jaar waren ze toch echt aan vervanging toe, omdat de lichtopbrengst zichtbaar was teruggelopen."

Flier is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. "Ik wilde - vanwege de energiebesparing - al drie jaar lang graag overschakelen op ledverlichting, maar stelde de beslissing steeds uit. Ik vond de beschikbare ledbuizen te duur en de lichtopbrengst te laag. We hebben verschillende testen gedaan, maar iedere keer werd ik weer teleurgesteld."

Vergelijkingsproef
Tot Flier in contact kwam met Adurolight ledverlichting van Wildkamp. "In eerste instantie was ik vrij sceptisch. Maar toen men voorstelde in onze hal een vergelijkingsproef uit te voeren met 50 nieuwe traditionele T8 tl-buizen en 50 ledbuizen van Adurolight, ging ik overstag. Het onderlinge verschil qua lichtopbrengst was minimaal en daarover waren we positief verrast. Vanwege de langere levensduur, de energiebesparing en de berekende ROI (return on investment, red.) van circa 2,5 jaar, besloten we te gaan voor de Lana LED-buizen van Adurolight." In totaal zijn 640 tl-buizen van 58 Watt (2.700 Kelvin) vervangen door eenzelfde aantal Lana HQ T8 LED-buizen van 28 Watt (4.000 Kelvin) van Adurolight. "We hebben voor iets koeler licht gekozen in de productiehal, omdat het beter aansluit bij het al aanwezige daglicht uit de lichtstraten", aldus Flier.

Pompconfiguraties
Het bouwbedrijf heeft al jaren een goede relatie met Wildkamp. Flier: "We betrekken alle pvc-materialen die we nodig hebben voor onze prefab-huizen, met name voor de binnen- en buitenriolering, bij Wildkamp. Maar ook pompen om op de bouwplaats, met behulp van een watertank, een watervoorziening te creëren. Juist op dit vlak hebben we regelmatig contact met filiaalmanager Theo Zondergeld in Emmeloord. Iedere onderaannemer heeft namelijk, afhankelijk van zijn activiteiten, eigen wensen qua watervoorziening als het gaat om koppelingen en wateropbrengst. Dan zorgen wij er samen voor dat de juiste pompconfiguratie op de bouwplaats beschikbaar is. En soms lopen we tegen een probleem aan bij de aanleg van een riolering; dan denkt Wildkamp altijd met ons mee over de technische oplossing, is onze ervaring."

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.