0
Klantinterview: Groothuisbouw Emmeloord

Klantinterview: Groothuisbouw Emmeloord

Meer licht en besparing bij Groothuisbouw Emmeloord
"Volledig transparant bouwen"

"Kiezen voor een woning van Groothuisbouw betekent kiezen voReferentie groothuisbouw emmeloordor zekerheid en een perfect gestroomlijnd bouwproces." Dat stelt technisch directeur Willem Flier van Groothuisbouw in Emmeloord. Het inspelen op individuele woonwensen met modulaire concepten rond bewezen woningtypen, is daarin de sleutel. Centraal in deze aanpak staat de eigen productiehal voor prefab-bouwelementen in Emmeloord. Het lichtplan daar was toe aan verbetering. "We wilden meer licht en besparen op onze energierekening. Na een proefopstelling met conventionele tl-buizen en ledverlichting kozen we uiteindelijk voor de Lana LED-buizen van Adurolight."

Groothuisbouw Emmeloord is groot geworden door het produceren van prefab-woningen tot kunst te verheffen. Werden in de beginjaren alle bouwdelen bij derden betrokken, sinds 2006 wordt een groot deel van de prefab-bouwelementen gefabriceerd in de eigen productiehal in Emmeloord. Er wordt een uitgekiend concept gehanteerd, legt technisch directeur Willem Flier uit. "Wij zeggen altijd: je moet huizen bouwen zoals de automotive sector auto's produceert. Dit betekent: zo veel mogelijk uitgaan van standaard concepten en details. Nee, geen eenheidsworst, maar middels modulaire concepten rond een aantal basiswoningtypen invulling geven aan de individuele woonwensen van de consument."

Woningconfigurator
Om de klantvraag te kanaliseren, heeft Groothuisbouw meerdere modelwoningen en een uitgekiende website tot haar beschikking. Een potentiële klant kan vanaf z'n pc, laptop of tablet een eigen woonhuis samenstellen. "Inderdaad, een woningconfigurator, geïnspireerd op wat we kennen van de autodealer. Je ziet direct welke prijs bij een bepaalde woning hoort. Heel transparant, zodat mensen, voor ze naar Emmeloord komen, precies weten wat een huis gaat kosten. Overzichtelijk en volledig qua opties, want klanten moeten achteraf niet worden geconfronteerd met meerwerk. Dit principe beheersen wij inmiddels tot in de finesses. Daardoor kunnen wij maatwerk leveren voor een zeer concurrerende prijs en met een doorlooptijd die ongekend is."

Kunstlicht in productiehal
Momenteel is het razend druk. Flier: "Dit jaar gaan we rond de 140 woningen bouwen, twee jaar geleden waren dat er nog maar 60." Om deze bouwstroom te kunnen realiseren, werken er circa 75 mensen in Emmeloord en nog eens 25 op de bouwplaats. De in 2006 gebouwde productiehal in Emmeloord meet 90 bij 90 meter. Drie grote lichtstraten van elk 80 meter lengte zorgen voor veel daglicht op de werkplek, maar ondersteuning met kunstlicht is essentieel. Hiervoor waren bij de bouw 320 dubbele tl-bakken op zo'n 10 meter hoogte geplaatst. "Op zich hebben deze traditionele T8 buizen het best lang volgehouden. Maar vorig jaar waren ze toch echt aan vervanging toe, omdat de lichtopbrengst zichtbaar was teruggelopen."

Flier is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. "Ik wilde - vanwege de energiebesparing - al drie jaar lang graag overschakelen op ledverlichting, maar stelde de beslissing steeds uit. Ik vond de beschikbare ledbuizen te duur en de lichtopbrengst te laag. We hebben verschillende testen gedaan, maar iedere keer werd ik weer teleurgesteld."

Vergelijkingsproef
Tot Flier in contact kwam met Adurolight ledverlichting van Wildkamp. "In eerste instantie was ik vrij sceptisch. Maar toen men voorstelde in onze hal een vergelijkingsproef uit te voeren met 50 nieuwe traditionele T8 tl-buizen en 50 ledbuizen van Adurolight, ging ik overstag. Het onderlinge verschil qua lichtopbrengst was minimaal en daarover waren we positief verrast. Vanwege de langere levensduur, de energiebesparing en de berekende ROI (return on investment, red.) van circa 2,5 jaar, besloten we te gaan voor de Lana LED-buizen van Adurolight." In totaal zijn 640 tl-buizen van 58 Watt (2.700 Kelvin) vervangen door eenzelfde aantal Lana HQ T8 LED-buizen van 28 Watt (4.000 Kelvin) van Adurolight. "We hebben voor iets koeler licht gekozen in de productiehal, omdat het beter aansluit bij het al aanwezige daglicht uit de lichtstraten", aldus Flier.

Pompconfiguraties
Het bouwbedrijf heeft al jaren een goede relatie met Wildkamp. Flier: "We betrekken alle pvc-materialen die we nodig hebben voor onze prefab-huizen, met name voor de binnen- en buitenriolering, bij Wildkamp. Maar ook pompen om op de bouwplaats, met behulp van een watertank, een watervoorziening te creëren. Juist op dit vlak hebben we regelmatig contact met filiaalmanager Theo Zondergeld in Emmeloord. Iedere onderaannemer heeft namelijk, afhankelijk van zijn activiteiten, eigen wensen qua watervoorziening als het gaat om koppelingen en wateropbrengst. Dan zorgen wij er samen voor dat de juiste pompconfiguratie op de bouwplaats beschikbaar is. En soms lopen we tegen een probleem aan bij de aanleg van een riolering; dan denkt Wildkamp altijd met ons mee over de technische oplossing, is onze ervaring."

Profiel Groothuisbouw Emmeloord
Willem Flier is technisch directeur bij Groothuisbouw, waar hij in 1996 als medewerker in dienst kwam. De familie Groothuis is - naast Flier en zijn zwager Arnold van der Linde, die de functie van commercieel directeur vervult – nog steeds een van de drie aandeelhouders. Het bedrijf bouwt door heel Nederland woningen, die afhankelijk van het gekozen woningtype middels verschillende modules aan de persoonlijke wensen van de klant worden aangepast op het gebied van maatvoering, uitvoering en kleurstelling. Met ruim 90 medewerkers werden in 2015 circa 100 gepersonaliseerde woningen gerealiseerd.

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp maakt gebruik van cookies