0
Recreatie

Recreatie

Van regenwateropvang en hergebruik, rioleringservicezuilen en campingkasten tot buitenverlichtingkabels en elektra en drukleidingen en fittingen. Het assortiment dat wij jou als ondernemer in de camping- of recreatiesector bieden is ongekend breed en biedt alles wat nodig is voor het uitbreiden, renoveren of verduurzamen van recreatie voorzieningen. 

Alles voor de recreatiesector:

 1. Projectondersteuning
 2. Regenwater afvoeren, opvangen en infiltreren
 3. Hergebruik regenwater
 4. Riolering
 5. Afscheiders
 6. Modulaire servicezuilen
 7. Kabels en elektra
 8. Buitenverlichting
 9. Campingkasten en verdeelkasten
 10. Watermeterputten
 11. Beregening

Ondersteuning en advies

We hebben niet alleen kennis van de juiste materialen voor jouw project, maar adviseren ook graag over slimme oplossingen. Door het maken van een beregeningsplan, een kabelberekening of ondersteuning bij een project zoals grijswater hergebruik. Met diepgaande technische kennis zorgen we elke dag dat onze klanten kunnen versnellen, verbeteren en verduurzamen. Zo helpen we je verder met jouw project!

Altijd een passende oplossing voor jouw project:

 • Berekeningen, advies en de juiste materialen. 
 • Al meer dan 50 jaar ervaring met technische vraagstukken.
 • Ruim assortiment voor de recreatiesector.
 • Uitgebreid en professioneel netwerk
 • Door onze hoge winkelvoorraad en ruime openingstijden grijp je niet snel mis.
 • Met 45 vestigingen, een uitgebreide webshop, handige app en slimme logistiek zijn we altijd dichtbij.
Video recreatie

Technische oplossingen voor de recreatie

We kunnen je natuurlijk uitgebreid vertellen welke oplossingen wij bieden voor nieuwbouw, renovatie en verduurzaming van jouw vakantiepark of camping, maar het is veel leuker om dit zelf te beleven via deze video. We nemen je graag mee op (virtuele) reis langs een aantal van onze klanten. Zo kun je met eigen ogen zien wat wij kunnen betekenen voor jouw camping of vakantiepark op het gebied van verduurzamen, uitbreiden of renoveren.

Moeiteloos klaar voor het nieuwe seizoen!


Project of technisch probleem?
Zoek je een oplossing voor een technisch probleem, bijvoorbeeld op het gebied van water of elektra? Wildkamp is jouw partner! Heb je advies nodig over een groter project? Onze specialisten denken graag met je mee!

Maatwerk moeilijk? Niet bij ons
Voldoet een standaard oplossing niet aan je wensen? Wij leveren maatwerk! Wat dacht je van de modulaire servicezuil? Deze is naar wens samen te stellen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Informeer dus altijd naar de mogelijkheden!

Te veel of te weinig water?
Last van droogte of wateroverlast? Wij leveren de juiste producten. Van beregeningssystemen tot drainage en infiltratie; water daar waar het hoort! Wij leveren wat nodig is, maar kunnen ook helpen bij een ontwerp of berekening.

Meer weten of advies nodig? Ga naar de vestiging bij jou in de buurt.

Persleidingen

Drukleidingen en fittingen

Drukleidingen of persleidingen voor vloeistoffenlucht en gas zijn in vele verschillende diameters, lengtes, aansluitingen en materiaalsoorten verkrijgbaar. En dan hebben we het nog niet gehad over de juiste koppelingen die zorgen voor een perfecte aansluiting op het leidingsysteem.

Welke drukleiding voor jouw project geschikt is, is afhankelijk van de toepassing, waar de leiding geplaatst moet worden en het materiaal. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste drukleiding? 

 • Het materiaal
 • Druk- en temperatuurbereik
 • Veiligheid
 • De juiste diameter leiding

Naar assortiment

"Wij hoorden pas laat dat wij dit project mochten starten. Toen is er door Wildkamp snel geschakeld en geleverd."
"In het attractiepark hebben we betonnen regenputten geplaatst om het regenwater op te vangen en te hergebruiken voor het spoelen van toiletten. Hiermee besparen we per jaar 535.0000 liter drinkwater."

Hergebruik regenwater

Het waterverbruik stijgt exponentieel en RIVM-onderzoek voorspelt aanzienlijke drinkwatertekorten in 2030, met een noodzaak om 102 miljoen kubieke meter extra water te winnen. Regionale watertekorten zijn al merkbaar, waardoor bedrijven zoals recreatieparken en campings belemmerd worden in uitbreiding. Het drinkwaternet kan de groeiende vraag niet bijhouden, en zonder maatregelen zullen veel bedrijven problemen ondervinden. Voorspellingen wijzen op een verwachte stijging van 30% in de kosten van drinkwater, waarbij waterbedrijven deze kosten doorberekenen aan grootverbruikers. Deze ontwikkelingen stimuleren steeds meer bedrijven om te investeren in het recyclen van regenwater.

Door gefilterd regenwater te gebruiken voor de wasmachine, de tuin of het doorspoelen van het toilet, kun je waardevol drinkwater besparen. Ons regenwatersysteem maakt dit op een veilige en betrouwbare manier mogelijk. Regenwater bevat geen kalk en is daardoor zelfs beter voor je was dan drinkwater. Het systeem vangt regenwater op, filtert het en pompt het vervolgens terug naar de gebruikslocaties op het perceel. In veel gemeenten zijn burgers al verplicht om regenwater op hun eigen perceel te lozen in plaats van in het riool.

Wij kunnen jou van advies en de juiste materialen voorzien voor een regenwaterhergebruikproject.

"Voor veel van de benodigde materialen voor waterzuivering en leidingwerk vertrouwen we op Wildkamp"
 • Pompput
  Pompput
 • Lijngoten
  Lijngoten
 • Drainage
  Drainage

Onze kenners helpen jou graag bij het berekenen van kabelwerk

Geen losse eindjes meer met onze stroomkabels. De juiste kabel is heel belangrijk omdat dit invloed heeft op een veilige elektra-installatie. Als de diameter van de geleider te klein is dan ontstaat er brandgevaar. Is de kabel te groot dan wordt die onnodig duur. Ook de omgevingstemperatuur, het medium waar de kabel doorheen gaat, komt de kabel in de grond, zijn factoren voor het kiezen van de juiste kabel. Onze kenners kunnen  jou helpen bij het berekenen van kabelwerk.

Voor een goede kabelberekening hebben wij een aantal gegevens nodig.  Vul het formulier in op deze pagina, en jij ontvangt een berekening op maat.

Afscheiders

Een afscheider is een put die in een rioolstelsel wordt geplaatst. Het doel van een afscheider is om verontreiniging op te vangen en hierdoor het rioolstelsel te ontlasten van vuil.  

De capaciteit van de (vet)afscheiders in ons assortiment varieert van 0,3 t/m 15 liter per seconde. Onze vetafscheiders kunnen geleverd worden met klasse A (beloopbaar, belasting tot 15 kN), klasse B met deksel (voor een lichte verkeersklassebelasting van 125 kN) of met een klasse D deksel (voor een zware verkeersklassebelasting van 400 kN). 

We hebben een ruim assortiment aan afscheiders. Meer informatie over afscheiders vind je in ons kenniscentrum. Wil je liever advies op maat, met capaciteitsberekening en direct de juiste afscheider voor jouw situatie? Vul dan hier het formulier in. 

Hoewel Wildkamp over een zeer uitgebreid assortiment beschikt kan het toch voorkomen dat een standaard oplossing niet voldoet. Dan is er behoefte aan een maatwerkoplossing.

Samen kijken we naar jouw specifieke wensen en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Dat kan betekenen dat een product wordt bewerkt of aangepast, zodat er een maatwerkproduct ontstaat. Een oplossing die elders niet te krijgen is. Maatwerk aanvragen? Vul het formulier in op deze pagina en wij zullen contact met je opnemen.

"De zuilen met slimme meters zorgen ervoor dat we alle voorzieningen goed geregeld hebben. We kunnen alles veel slimmer inregelen en het wordt inzichtelijker voor de gasten. Volgend jaar verwachten we tot wel 40% stroom te besparen."
tuinverlichting

Buitenverlichting

De wereld wordt in een rap tempo steeds meer smart. Alles besturen we met onze telefoon en daarom bieden wij naast ons bestaande assortiment nu ook smart oplossingen voor buitenverlichting aan. Met een eenvoudige tool die je installeert op een bestaand of nieuw buitenverlichting systeem kun je eenvoudig zones aanmaken en favoriete scènes opslaan. Of een timer instellen waar en wanneer de verlichting in- of uitgeschakeld moet worden. Het assortiment omvat dimbare spots, staande verlichting, wandverlichting, inbouwverlichting tot decoratieve verlichting en vijververlichting. Onze 12 volt buitenverlichting is veilig, snel en eenvoudig aan te leggen. Laat je adviseren door onze specialisten welke verlichting het best bij jouw ontwerp past. 

Naar assortiment

Voor onze projecten nemen we alle installatiematerialen, zoals leidingen, fittingen en kabels af bij Wildkamp. Recentelijk hebben we ook de buitenverlichting vervangen door LED-straatverlichting. Naast energiebesparing zijn de armaturen zelf een stuk fraaier."

Projectopname of adviesgesprek campingkasten

Meer of minder stroomcapaciteit nodig? Door het modulaire systeem kun je de kasten naar eigen wens samenstellen. We maken graag een kastberekening voor je. Ga naar een vestiging bij jou in de buurt en laat je informeren over de mogelijkheden. We komen ook graag met onze leverancier Simcas of Geyer langs op locatie voor een projectopname en adviesgesprek.
"Op de ligweide, evenemententerrein en het voetbalveld hebben we een vaste beregeningsinstallatie geïnstalleerd, verdeeld over vier sectoren. Een computer regelt de beregening automatisch, waarbij het systeem tussen 05.00 uur en 07.00 uur 's ochtends actief is om de velden voldoende tijd te geven om op te drogen voordat de gasten arriveren"

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.