Artikelen verzamelen

 

Een moment geduld alstublieft...

Even geduld a.u.b.

 

dit item wordt toegevoegd aan de winkelwagen

Hemelwaterafvoer

Regenwaterafvoersystemen

In de productgroep regenwaterafvoersystemen vindt u een compleet assortiment producten voor de afvoer van regenwater.
Een systeem voor de afvoer van regenwater omvat veelal de volgende onderdelen:

  • Dakgoot voor de opvang van het regenwater;
  • Hwa buizen en hulpstukken voor het transport van regenwater;
  • Opslagtanks, infiltratie-units en/ of drainage voor het opslaan of infiltreren van het regenwater.

regenwaterafvoersystemen

Dakgoot

Dakgoten zijn er in verschillende materiaalsoorten, uitvoeringen en maten. Dakgoot gefabriceerd uit de volgende materialen horen tot ons standaard leveringsprogramma, pvc, polyester en zink. Pvc dakgoten leveren we in mastgoot, bakgoot, tradition en ovation uitvoering. Polyester dakgoot leveren we in bakgoot uitvoering, zinken dakgoot kunnen we in mastgoot en bakgoot uitvoering leveren.

 

De capaciteit, en hiermee de diameter, van een dakgoot is afhankelijk van het dakoppervlak vanwaar het water afgevoerd dient te worden. De uitvoering (model) is vaak afhankelijk van persoonlijke smaak.

Dakgoot accessoires

Er zijn diverse accessoires welke ervoor zorgen dat met het regenwater meegevoerd vuil belemmerd wordt de hwa buis in te stromen. Door deze accessoires toe te passen wordt voorkomen dat bladeren en dergelijke het leidingsysteem verstoppen. Opties hierbij zijn de toepassing van gootdrain, bladvangers of bladscheiders. Bij platte daken worden kiezelbakken voor onder andere dit doeleinde toegepast
Jarola-Wildkamp:/i-knoppen/regenwatersystemen/1_HWA-buizen.png

Hwa buizen (regenpijpen)

Hwa buizen en hulpstukken dienen zoals genoemd voor het transport van het regenwater van de dakgoot naar het te lozen punt. De hwa buizen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, materiaalsoorten, diameters en kleur.

 

De regenpijpen zijn leverbaar in ronde, vierkante en slanguitvoering (tijdelijke hwa). In de materiaalsoorten pvc en verzinkt. De regenpijpen en hulpstukken zijn in de volgende kleuren leverbaar; grijs, wit en bruin.

Regenpijpen worden bevestigd dmv hwa beugels, er zijn verschillende opties om deze aan de muur te bevestigen.

Opslagtanks, infiltratie units en drainage

Regenwater is gratis en uitstekend te gebruiken voor een aantal doeleinden. Hiervoor kan het regenwater opgeslagen worden in een opslagtank (watertank) waarna het gebruikt kan worden voor beregening, doorspoelen van het toilet, voor de wasmachine etc. Voor de opslag van regenwater kan ook een regenton gebruikt worden.

 

Infiltratie van regenwater kan uitgevoerd worden met kolken, buizen en infiltratie-units.

Drainage wordt in de regel toegepast om het grondwaterpeil te doen dalen. Zoals bij kruipruimtes, te natte bodemlagen in de tuin etc

'