0
Rain beregeningsbesturing

Rain beregeningsbesturing

Met beregeningsbesturing van Rain kan onbezorgd de tuinberegening automatisch geregeld worden. Beregeningsbesturing is een verzamelnaam voor de methode waarop de beregening wordt aangestuurd. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor, zoals een beregeningscomputer of watertimer.
Het assortiment van Rain bevat beregeningscomputers, watertimers en accessoires. Een beregeningscomputer wordt gebruikt in combinatie met magneetventielen, ook wel magneetkleppen genoemd.

Een beregeningscomputer heeft meer mogelijkheden m.b.t. programma’s, insteltijden, dagen en beregeningsgebieden dan een watertimer.

Watertimer

De watertimers van Rain worden gemonteerd op de waterkraan, de tuinslang kan op de uitgang aangesloten worden. Bediening kan manueel of via bluetooth.

Beregeningscomputer

De beregeningscomputers kunnen via bluetooth bediend worden en zijn wifi voorbereid. Door toepassing van de Rain wifi module kunnen de beregeningscomputers ook via internet bediend worden. De wifi module moet hiervoor binnen bluetooth afstand van de beregeningscomputer geplaatst worden.

Beregeningscomputers hebben stations, het aantal stations staat voor het aantal zones/gebieden die bediend kunnen worden.

Regensensor

Alle Rain beregeningscomputers hebben een aansluiting voor een regensensor. De Rain regensensor heeft hygroscopische schijven die regenwater absorberen. Deze meten de neerslag die gevallen is, bij voldoende neerslag wordt de beregeningscomputer uitgeschakeld. Op deze manier wordt er niet onnodig beregend, krijgen de gewassen niet teveel water, wordt het milieu en op kosten bespaard.

Beregeningsplan

Er is een mogelijkheid om vrijblijvend een beregeningsplan door ons te laten maken. In een beregeningsplan wordt bepaald in hoeveel zones/gebieden de tuin wordt ingedeeld. Het indelen in zones wordt gedaan omdat het vaak niet mogelijk en/of wenselijk is de gehele tuin in 1x te beregenen. De factoren die de hoeveelheid zones bepalen zijn o.a. capaciteit van de pomp of aanvoer van leidingwater. Nog een belangrijke reden voor het indelen van de tuin in zones is de waterbehoefte van de verschillende gewassen. Denk hierbij aan gazon en borders en schaduw- en zonkant.

Voorbeeld: een tuin die in 4 zones is opgedeeld, bestaat dus uit 4 stations en wordt bediend door 4 kleppen. Met de verschillende programma’s die de computer heeft worden de zones onafhankelijk van elkaar worden bediend.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.