0
Beregeningsbesturing

Beregeningsbesturing

Met een beregeningsbesturing kan onbezorgd de tuinberegening geregeld worden. Beregeningsbesturing is een verzamelnaam voor de methode waarop de beregening wordt aangestuurd. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor, zoals een beregeningscomputer of watertimer.

beregeningsbesturing rain birdMet een beregeningscomputer of watertimer kan er op gewenste momenten automatisch worden beregend. Hierdoor blijft het gazon groen en bloeiende planten mooi. Het gebruik van een beregeningscomputer of watertimer is ideaal voor als er niemand thuis is of als tijdsbesparing. Er wordt kostbaar water bespaard door tevens gebruik te maken van een regensensor of bodemvochtigheidssensor.
Beregeningscomputers worden gebruikt in combinatie met beregeningsventielen. Een ventiel is een afsluiter die open gaat voor de watertoevoer en gesloten wordt als de watertoevoer moet stoppen. De ventielen worden in- en uitgeschakeld door de beregeningscomputer.

Watertimer

Een watertimer werkt als een kookwekker. De bewateringsduur wordt d.m.v. een draaiknop ingesteld waarna de watertoevoer automatisch stopt. Een watertimer is ideaal in het gebruik met tuinsproeiers, zodat er niet vergeten wordt de beregening te stoppen.

Beregeningscomputer

Een beregeningscomputer heeft in tegenstelling tot een watertimer meer mogelijkheden m.b.t. de programma's; insteltijden, dagen en beregeningsgebieden. Er is keuze uit computers met of zonder Wifi. Het grote voordeel van Wifi is dat het beregeningssysteem vanaf elke plek te bedienen is.
Van K-Rain, Rain Bird en Hozelock hebben wij beregeningscomputers in het assortiment met Wifi module.

Regensensor en bodemvochtigheidssensor

Moet de beregeningscomputer rekening houden met het weer? Dan is er een regensensor en/of een bodemvochtigheidssensor. Het grote voordeel hiervan is dat er beregend wordt als het echt nodig is.

Merken

De beregeningscomputers van K-RainRainbird en Hunter zijn geavanceerd en worden met name toegepast bij grote tuinen en/of sportvelden. De aanleg van een beregeningsinstallatie met gebruik van deze beregeningscomputers wordt voornamelijk uitgevoerd door professionele bedrijven. De beregeningscomputers en watertimers van Rain en Gardena zijn eenvoudig te bedienen en worden met name toegepast voor tuinen met kleine tot gemiddelde omvang.

Wij leveren beregeningsplannen op maat.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.