0
Beregeningsbesturing

Beregeningsbesturing

Met een beregeningsbesturing kunt u onbezorgd uw tuinberegening regelen. Beregeningsbesturing is een verzamelnaam voor de methode waarop de beregening wordt aangestuurd. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor, zoals een beregeningscomputer of watertimer.
beregeningsbesturing rain birdMet een beregeningscomputer of watertimer zorgt u ervoor dat er op gewenste momenten automatisch wordt beregend. Hierdoor blijft uw gazon groen en houdt u mooie bloeiende planten. Het gebruik van een beregeningscomputer of watertimer is ideaal voor als u op vakantie bent of als tijdsbesparing. U bespaart kostbaar water door tevens gebruik te maken van een regensensor of bodemvochtigheidssensor.
Beregeningscomputers worden gebruikt in combinatie met beregeningsventielen. Een ventiel is een afsluiter die open gaat voor de watertoevoer en gesloten wordt als de watertoevoer moet stoppen. De ventielen worden in- en uitgeschakeld door de beregeningscomputer.

Watertimer

Een watertimer werkt als een kookwekker. De bewateringsduur wordt d.m.v. een draaiknop ingesteld waarna de watertoevoer automatisch stopt. Een watertimer is ideaal in het gebruik met tuinsproeiers, zodat u niet vergeet de beregening te stoppen.

gardena beregeningscomputerBeregeningscomputer

Een beregeningscomputer heeft in tegenstelling tot een watertimer meer mogelijkheden m.b.t. de programma's; insteltijden, dagen en beregeningsgebieden. U heeft keuze uit computers met of zonder Wifi. Het grote voordeel van Wifi is dat u uw beregeningssysteem vanaf elke plek kunt bedienen.
Van K-Rain, Rain Bird en Hozelock hebben wij beregeningscomputers in het assortiment met Wifi module.

Regensensor en bodemvochtigheidssensor

Wilt u dat de beregeningscomputer rekening houdt met het weer? Dan is er voor u een regensensor en/of een bodemvochtigheidssensor. Het grote voordeel hiervan is dat er beregend wordt als het echt nodig is.

Merken

De beregeningscomputers van K-Rain en Rainbird zijn geavanceerd en worden met name toegepast bij grote tuinen en/of sportvelden. De aanleg van een beregeningsinstallatie met gebruik van deze beregeningscomputers wordt voornamelijk uitgevoerd door professionele bedrijven. De beregeningscomputers en watertimers van Hozelock en Gardena zijn eenvoudig te bedienen en worden met name toegepast voor tuinen met kleine tot gemiddelde omvang.

Wij leveren beregeningsplannen op maat.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.