0
Beregeningsventielen

Beregeningsventielen

Beregeningsventielen zijn elektrisch aangestuurde kleppen/afsluiters die worden geplaatst in een beregeningsinstallatie. Hiermee kan op afstand, in combinatie met een beregeningscomputer, de beregeningsinstallatie bediend worden. Een beregeningsventiel is een afsluiter die in geopende stand water doorlaat en bij gesloten stand de waterdoorvoer blokkeert.
beregeningsventielenBeregeningsventielen, ook wel magneetventielen, magneetkleppen of membraanafsluiters genoemd, zijn bestemd voor de volautomatische besturing van beregeningsinstallaties. Hierdoor is het voor u mogelijk in afzonderlijke delen te sproeien bij verschillende behoeftes aan water. Of als de hoeveelheid water niet voldoende is om de totale beregening tegelijkertijd uit te voeren. De meeste beregeningssystemen werken met een hoofdleiding met verschillende aftakkingen naar verschillende zones. De magneetventielen worden gemonteerd in een droge ruimte of in de tuin in een ventieldoos zodat ze beschermd zijn en uit het zicht.

Elk magneetventiel is verbonden via een stuurstroomkabel met de beregeningscomputer. Op deze manier kan elke zone apart bediend en ingesteld worden.

beregeningsventielU vindt op deze pagina magneetventielen van K-Rain, Rain Bird en Dorot. Onderlinge verschillen zijn de maten van aansluiting, het aantal m3 per uur en aansluitspanning.
De 7-aderige verbindingskabel kunt u gebruiken voor het aansluiten van de Gardena magneetventiel. Voor alle overige magneetventielen heeft Wildkamp een ruim assortiment stuurstroomkabels.
Wildkamp maakt gebruik vancookies