0
Messing knelkoppelingen voor gas

Messing knelkoppelingen voor gasleiding

Messing knelkoppelingen worden gebruikt om eenvoudig en snel een verbinding te maken tussen gasleidingbuizen zonder te lassen of te solderen. Dit assortiment messing knelkoppelingen biedt een veilige, snelle en eenvoudige installatie waardoor tijd en geld wordt bespaard.

Messing en messing vertind

De knelkoppelingen zijn in messing en messing vertind verkrijgbaar. Messing is een legering van koper en zink wat een goede hardheid biedt, niet roest en een bacteriewerende eigenschap heeft. Het is eenvoudig te onderhouden en heeft een lange levensduur. Bij messing vertind wordt door middel van een proces een dun laagje tin aangebracht. Dit biedt bescherming tegen corrosie zodat het metaal niet aangetast wordt.

Knelkoppelingen monteren

Voor het monteren van knelkoppelingen is het belangrijk dat de juiste maten met elkaar worden verbonden en dat de buis braamvrij is. Dit om gehorige leidingen te voorkomen. De buis wordt in de koppeling geschoven waarna de moer wordt aangedraaid. De binnenring gaat dan knellen en 'snijdt' in de buis waardoor een stevige verbinding ontstaat waarbij geldt: goed vast is vast. Wanneer de moer te strak aangedraaid wordt is er kans op lekkage.

Keurmerk

In het assortiment hebben we ook knelkoppelingen voorzien van een Gastec QA, Kiwa, DVGW gas of DVGW water keurmerk. Deze koppelingen zijn geschikt voor (drink-) waterleidingsystemen en/of gasleidingsystemen.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.