0
Messing knelkoppelingen

Messing knelkoppelingen voor waterleidingsystemen

Met een messing knelkoppeling kunt u eenvoudig en snel een verbinding maken tussen waterleidingbuizen zonder te lassen of solderen. Messing knelkoppelingen kunt u gebruiken in verwarmingsinstallaties, (drink)water- en gasleidingsystemen en voor industriële transportsystemen, afhankelijk van het keurmerk.
knelfitting onderdelen

Onderdelen van een knelfitting

Een knelfitting bestaat uit een huis (1), knelring (2) en een wartelmoer (3).
Een knelfitting bestaat uit een huis, knelring en een wartelmoer.

Steunhulzen

Bij het gebruik van een zacht roodkoperen buis raden wij aan om een steunhuls te gebruiken om te voorkomen dat de buis afgeknepen wordt.

Knelkoppeling monteren

knelkoppeling monteren knelkoppeling monteren Zorg ervoor dat de buis braamvrij is. Hiermee voorkomt u een gehorige leiding. U schuift de buis in de koppeling waarna u de moer aandraait. De binnenring gaat dan knellen en "snijdt" in de buis waardoor een stevige verbinding ontstaat. In dit geval geldt: goed vast is vast. Als u de moer te strak aandraait heeft u kans op lekkage.

Keurmerk

Deze knelkoppelingen hebben bijna allemaal een Kiwa en Gastec QA keurmerk. Hierdoor zijn deze messing koppelingen geschikt voor (drink-) waterleidingsystemen en gasleidingsystemen.

Hermontage (niet voor gas)

U kunt de knelring verwijderen door deze schuin in te zagen. De ring kunt u daarna met een schroevendraaier openbreken door deze in de sleuf te plaatsen en een draaiende beweging te maken. U kunt ook met een waterpomptang de ring verwijderen: plaats de bek over de ring en knijp voorzichtig in de knelring terwijl u de tang ronddraait. U kunt nu de ring van de buis schuiven.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.