0

Viega Smartpress gasleidingsystemen

Één systeem geschikt voor cv-, gas-, en waterleidingsystemen. Viega Smartpress biedt een kunststof leidingsysteem aan dat bestaat uit kunststof buizen en persfittingen van brons en rvs 316 voor drukverliezen. De persfittingen in de maten 20 mm tot en met 32 mm zijn in combinatie met de Smartpress G-buizen geschikt voor gas installatie. Het gassysteem heeft het Gastec QA keurmerk en kan dankzij het SC-Contur veilig worden geïnstalleerd onder pleisterwerk en installatiekokers.

Materiaalgebruik Viega Smartpress

Het Viega Smartpress assortiment maakt gebruik van brons, rvs 316, ppsu en PE-Xc. De persverbindingen zijn uitgevoerd in ppsu/rvs 316 en schroefdraadverbindingen in brons. Brons wordt toegepast omdat het geen spanningscorrosie heeft.

Koppelingen van brons

Wanneer er gebruik is gemaakt van brons is de persfitting hygiënisch, corrosiebestendig, heeft het geen spanningscorrosie en biedt het een lange levensduur.

Koppelingen van rvs 316 (1.4401)

Rvs 316 is een duurzaam en sterk materiaal, en is corrosiebestendig met chlorideconcentratie van maximaal 250 mg/l.

Koppelingen van ppsu

PPSU heeft een hoge temperatuurresistentie en slagvastheid, het is een sterk materiaal en heeft goede hygiënische eigenschappen.

Meerlagenbuizen van PE-Xc

PE-Xc bestaat uit versterkt polyethyleen. PE-Xc heeft een hogere dichtheid, is vormstabiel en zuurstofdicht.

Viega SC-Contur

Dankzij het SC-Contur worden niet geperste verbindingen direct opgemerkt bij een perscontrole. Wanneer de persing niet goed is uitgevoerd stroomt er water uit de koppeling zonder dat deze van de buis afschiet wanneer er druk op komt te staan.

Bij een natte perscontrole ligt het drukbereik tussen de 1,0 – 6,5 bar en bij een droge perscontrole ligt het drukbereik tussen de 22 mbar – 3,0 bar. Bij een droge perscontrole is er een duidelijke drukval in de drukmeter te zien.

Keurmerk

Het Viega Smartpress assortiment is voorzien van het Kiwa en Gastec QA keurmerk. De groene markering geeft aan dat het geschikt is voor drinkwater.

Toepassingsgebied

Het Viega Smartpress assortiment kan worden toegepast bij:

  • Industrie-en apparatenbouw.
  • Gesloten koel- en verwarmingsinstallaties.
  • Blus- en sprinklerinstallaties (houd hierbij rekening met de wanddikte).
  • Technische gasinstallaties (20 mm tot en met 32 mm).

Viega Smartpress gassysteem kopen of meer informatie nodig?

Het gewenste gassysteem kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale gasleidingsysteem voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.