0
Rvs kogelafsluiters

Rvs kogelkranen

Kogelafsluiters worden toegepast voor het openen of sluiten van de watertoevoer binnen een waterleidingsysteem. Rvs kogelafsluiters zijn corrosiebestendig en kunnen daarom ook toegepast worden bij bijvoorbeeld zeewater, zwembaden en vele chemicaliën. Kogelafsluiters, ook wel kogelkranen genoemd, hebben een inwendige kogel met een boring die met een hendel bediend kan worden. Deze rvs afsluiters hebben een afdichting van ptfe, wat een temperatuurbereik heeft van -20 °C tot 180 °C. Rvs kogelafsluiters zijn er in 3 varianten: 1-delig, 2-delig of 3-delig.
1-delige kogelkranen hebben een gereduceerde doorlaat, wat betekent dat de boring van de kogel een kleinere diameter heeft dan de leidingdiameter. De afsluiter kan niet gedemonteerd worden voor reiniging of onderhoud.

2-delige kogelafsluiters hebben een volle doorlaat, de diameter van de kogelboring is hierbij hetzelfde als de diameter van de leiding. De afsluiter kan gedemonteerd worden omdat de delen verbonden zijn met een schroefdraadverbinding, de kogelkraan moet hiervoor wel eerst uit het leidingsysteem verwijderd worden.

3-delige kogelafsluiters hebben ook een volle doorlaat. De verschillende delen zijn verbonden door een boutverbinding. De afsluiter kan gedemonteerd worden zonder dat deze uit de leiding verwijderd hoeft te worden.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.