0
Stopkranen & tapkranen

Stopkranen & tapkranen

Op zoek naar wasmachinekranen, (hoek)stopkranen en buitenkranen, geschikt voor het regelen of afsluiten van de waterleiding? Wildkamp heeft voor elke toepassing een geschikte oplossing.
Een wasmachinekraan is voorzien van een beluchter, zodat er geen vuil water terug de leiding in stroomt als er onderdruk ontstaat. Dit zou het geval kunnen zijn als de waterdruk door problemen wegvalt, in dit geval ontstaat er onderdruk in het waterleiding systeem. De naam wasmachinekraan is van oudsher het geval, naast wasmachines worden ook vaatwassers op een wasmachinekraan aangesloten.

Een buitenkraan wordt, zoals de naam al aangeeft, toegepast voor watergebruik buiten. De buitenkraan kan gebruikt worden om bijvoorbeeld eenvoudig een tuinslang aan te sluiten om de tuin te sproeien of de auto te wassen. De buitenkraan wordt gemonteerd op een muurplaat. Naast de standaard buitenkraan, die in de winter afgetapt moet worden om bevriezing te voorkomen leveren we ook vorstvrije buitenkranen. Deze hebben een speciale constructie waardoor deze in de winter niet afgetapt hoeven te worden.
De meeste buitenkranen zijn, net als wasmachinekranen, voorzien van een beluchter om het terugstromen van water bij onderdruk te voorkomen.

Bij het plaatsen van een wastafel of fontein wordt meestal een hoekstopkraan geplaatst. Zo kan de waterleiding tijdelijk afgesloten worden wanneer er een reparatie of vervanging plaats moet vinden. Bovendien zorg je met een hoekstopkraan voor een nette design aansluiting.

Met een stopkraan kan de toevoer van de waterleiding tijdelijk afgesloten worden. Een stopkraan wordt meestal in de meterkast geplaatst maar ook in situaties waarbij een deel van een installatie afgesloten dient te kunnen worden. Een stopkraan is voorzien van een aftapgelegenheid, in deze aansluiting kan een aftapper gemonteerd worden waarmee het leidingsysteem afgetapt kan worden. Als er geen aftapper toegepast wordt moet de aansluiting afgesloten worden met bijvoorbeeld een messing stop.

Met een bouwstop en bouwstopkraan kan, tijdens de aanleg van een installatie, getest worden of deze lek is. Ook dicht je hiermee de aansluiting af, zo wordt tijdens de bouw voorkomen dat er vuil in de waterleiding komt. Dit zodat er reparatiewerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden voordat de tegels o.i.d. geplaatst worden. Het extra voordeel van een bouwstopkraan is dat er tijdens de bouwwerkzaamheden een watertappunt beschikbaar is.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.