0

Atlas Filtri

Atlas Filtri vloeistoffilters beschermen waterleidingen en installaties tegen vaste vuildeeltjes als bijvoorbeeld aarde, zand, kalk en roest. Door het gebruik van deze filters wordt de levensduur van leidingen en installaties verlengd omdat het voorkomt dat het snel slijt of verstopt raakt door vuil. Deze filters worden veel toegepast voor het filteren van regenwater. Voor toepassingen van het gefilterde water kan gedacht worden aan gebruik bij wasmachines, spoelwater voor het toilet of auto wassen. Het assortiment bevat vloeistoffilters, filterhuizen en filterpatronen zonder Kiwa keurmerk. De filterhuizen hebben een aansluiting met een diameter van ½" tot 1½" met messing of pp binnendraad.
Zelfreinigende vloeistoffilters van Atlas Filtri zijn zeer efficiënt dankzij een nieuw ontworpen back-wash systeem met tegenstroming, zodat het vuile water niet terug kan stromen. Doordat dit type vloeistoffilter Hydra RAH een trechter heeft met een afvoer is dit filter makkelijk handmatig schoon te maken.

Rainmaster Trio is geschikt om regenwater mee te filteren zodat het gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld beregening, het toilet en wasmachines. Het is niet geschikt om water te filteren voor drinkwater. Het heeft een filter van rvs (90 micron), een filter van polypropyleen (25 micron) en een koolstoffilter (10 micron). Bij het filterhuis met het rvs filter zit een afvoer voor het makkelijk handmatig schoonmaken van het filter. De Rainmaster Trio heeft een aansluitmaat van ½", ¾" of 1" met aan beide zijden een messing binnendraad (bsp).

Met de filterhuizen van Atlas Filtri kan zelf een vloeistoffilter samengesteld worden door deze te combineren met een filterpatroon, voor het beste resultaat. Deze filterhuizen hebben een blauwe of doorzichtige klok gemaakt van PET materiaal, zijn verkrijgbaar in de types Mono, Duo of Trio en geschikt voor filterpatronen met een lengte van 10" of 20".

Atlas Filtri heeft een aantal filterpatronen in de maten 10" en 20". Deze filterpatronen hebben geen Kiwa keurmerk.
  • koolstof: beschikbaar in 5 en 10 micron, levensduur 3 tot 6 maand. Geschikt voor filteren van organische stoffen, roest, kalk, zand en schilfers. Vermindert de aanwezigheid van chloor, en chloorverontreinigende stoffen.
  • polyester: beschikbaar in 50 en 95 micron, wasbaar: levensduur is 24 maanden wanneer deze elke maand wordt uitgespoeld.
  • polypropyleen: beschikbaar in 5, 10, 25 en 50 micron, levensduur 3 tot 6 maand. Geschikt voor filteren van kalk, zand, roest en andere fijne deeltjes.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.