0

Atlas Filtri

Atlas Filtri vloeistoffilters beschermen waterleidingen en installaties tegen vaste vuildeeltjes als bijvoorbeeld aarde, zand, kalk en roest. Door het gebruik van deze filters wordt de levensduur van leidingen en installaties verlengd omdat het voorkomt dat het snel slijt of verstopt raakt door vuil. Deze filters worden veel toegepast voor het filteren van regenwater. Voor toepassingen van het gefilterde water kan gedacht worden aan gebruik bij wasmachines, spoelwater voor het toilet of auto wassen. Het assortiment bevat vloeistoffilters, filterhuizen en filterpatronen (zonder Kiwa keurmerk). De filterhuizen hebben een aansluiting met een diameter van ½" tot 1½" met messing of pp binnendraad.

Vloeistoffilter

De vloeistoffilter zijn er in verschillende uitvoeringen.
  • Zelfreinigend: de vloeistoffilters zijn voorzien van een trechter en afvoer. Reiniging van de filters kan handmatig, maar ook met een automatisch systeem uitgevoerd worden. De filters hebben een back-wash systeem met tegenstroming, waardoor het vuile water niet terug het filter in kan stromen.
  • Rainmaster: voor het filteren op vaste bestanddelen, geur en smaak. Geschikt om regenwater te filteren en te hergebruiken. Het regenwater wordt gefilterd zodat het o.a. gebruikt kan worden voor beregening, het toilet en wasmachine. Het Rainmaster filterhuis bestaat uit een rvs filterzeef, polypropyleen filterzeef en koolstoffilter.
  • Hot: Voor het filteren van water met een temperatuur tot 80 °C.

Filterhuis

Met een filterhuis is het mogelijk om zelf een samenstelling te maken om tot het beste resultaat te komen. De filterhuizen hebben een blauwe of doorzichtige klok gemaakt van PET materiaal. Zijn verkrijgbaar in de types Mono, Duo of Trio en zijn geschikt voor filterpatronen met een lengte van 10" of 20".

PET materiaal
Altas Filtri maakt onder andere gebruik van PET materiaal. PET is een recyclebaar plastic wat weinig invloed heeft op het milieu tijdens het productieproces. De kwaliteit gaat hierbij niet verloren en er wordt tot 60% energie bespaard. PET behuizingen zijn er in het transparant en blauw. De blauwe kleur houdt het uv-licht tegen wat mogelijk bacterievorming kan veroorzaken.

Filterzeef

De Atlas Filtri filterzeef zijn er in koolstof, polypropyleen polyester en rvs.
  • Koolstof: De koolstof filter hebben 2 types. Type CTO is geschikt voor het filteren van fijne vuildeeltjes, vermindering van chloor, smaak en geur. Type VOC haalt de organische stoffen als verf-, schoonmaak-, en benzinedampen uit het water. De koolstof filters hebben een levensduur van 3 tot 6 maanden.
  • Polypropyleen: Geschikt voor het filteren van kalk, zand, roest en andere fijne deeltjes. De polypropyleen filterzeef heeft een levensduur van 3 tot 6 maanden.
  • Polyester: Geschikt voor het filteren van grof vuil. De polyester filterzeef is wasbaar, wanneer dit 1x per maand gebeurt heeft het filter een levensduur van ongeveer 24 maanden.
  • Rvs: De rvs filterzeef is geschikt voor het filteren van grof vuil bij zelfreinigende vloeistoffilters. De HYDRA filterzeef heeft een levensduur van 24 tot 36 maanden bij regelmatig wassen.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.