0
Cintropur

Cintropur

Met een Cintropur filter worden waterleidingen en installaties beschermd tegen vaste vuildeeltjes als bijvoorbeeld aarde, zand en roest. De filters zijn geschikt voor het filteren van water voor huishoudelijke en industriële doeleinden. Ze worden ook veel toegepast voor het filteren van regenwater, bronwater en putwater waardoor het water gebruikt kan worden voor beregening en irrigatie, er wordt bijvoorbeeld voorkomen dat de sproeiers verstopt raken en door zand slijten. Cintropur filters filteren het water zonder dat er onnodig kostbaar water verloren gaat.

Werking

De centrifugale Cintropur schroef verandert de vloeistofstroming in een centrifugale kracht. De zwaardere vuildeeltjes worden zo naar het onderste deel van de filterklok geleid. De filterkous filtert de fijne deeltjes, afhankelijk van de maaswijdte van het filtervlies. Door de toepassing van actieve kool worden onaangename smaken en geuren verwijderd.

Er zijn 3 soorten Cintropur filtersystemen.

-Vloeistoffilter (NW18/25/32/500/650/800)
Cintropur filters zijn geschikt voor drinkwater in huishoudelijke en industriële doeleinden. Het beschermt de leidingen en appendages tegen vaste delen.
Met de toevoeging van het actieve kool worden microverontreinigingen, chloor en andere opgeloste organische stoffen verminderd. Ook verwijdert dit filter onaangename smaakjes en geuren uit het water. Aangeraden wordt om het actieve kool na uiterlijk 6 maanden te vervangen.

-Sterilisator (DUO-UV/TRIO-UV)
Door middel van UVc stralen wordt het water gesteriliseerd. Dit is een natuurlijke behandeling van water, zonder gebruik te maken van chemische producten. Zo worden op een milieuvriendelijke manier o.a. legionella, microben, bacteriën, virussen etc. bestreden. Laat het water, afhankelijk van het gebruik, testen op geschiktheid.
Voor de herkomst van water wat op deze manier gezuiverd kan worden kan gedacht worden aan bijvoorbeeld regenwater, putwater, leidingwater, bronwater, oppervlaktewater of opslagwater. De UV lamp dient één keer per jaar vervangen te worden.

-Waterzuiveraar (UF400/500)
Een waterzuiveraar van Cintropur maakt gebruik van ultrafiltratie en wordt aangesloten op de waterleiding. De ideale installatieplaats is bij de gootsteen in de keuken. De verschillende modules zorgen voor het verminderen van nitraten, het verwijderen van bijvoorbeeld zware metalen en bacteriën en restanten van chemicaliën als chloor in het water. Ook onaangename geur en smaak worden verwijderd. Laat het water, afhankelijk van het gebruik, testen op geschiktheid. De filterpatronen moeten één keer per jaar vervangen worden.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.