0
Bonfix Alu-pers koppelingen voor waterleidingsystemen

Bonfix Alu-pers koppelingen voor waterleidingsystemen

Het Bonfix Alu-pers systeem wordt gebruikt voor het verbinden van meerlagenbuizen en appendages door middel van een persverbinding. Het Bonfix alu-pers systeem staat voor kwaliteit. De pershulzen zijn gemaakt van rvs 304, de body van de koppelingen is van hoogwaardig messing. Elke maat perskoppeling heeft een eigen kleurcodering d.m.v. een ring, zodat in één oogopslag de juiste koppeling gepakt kan worden. Door het gebruik van de controlevensters aan de onderkant van de ring is het plaatsen van de buis in de juiste positie eenvoudiger te controleren. Deze Alu-pers koppelingen en buizen van Bonfix zijn geschikt om te gebruiken voor (drink)water- en cv installaties met lage en hoge temperaturen van -20 °C tot +90 °C en hebben het Kiwa en KOMO keurmerk.

Voordelen van het Alu-pers systeem

  • Bonfix Alu-pers o-ringLeak Before Pressed functie, bij een niet geperste verbinding gaat de koppeling lekken tijdens de verplichte druktest. Dit is te zien bij de openingen van de gekleurde ring.
  • Epdm o-ringen liggen verdiept in de messing body en zijn voorzien van een teflon coating. Hierdoor blijven de o-ringen op hun plaats, beschadigen ze niet en verloopt de montage snel en soepel.

Bonfix Alu-pers systeembuizen

Bonfix Alu-pers systeembuizen bestaan uit 2 lagen Pe-X met daartussenin een aluminium laag. Hierdoor is de buis 100% zuurstofdicht en is er een minimale uitzetting van de buis. Deze buis is geschikt voor een maximale constante temperatuur van 70 °C, en een maximale werkdruk van 10 bar. Bonfix Alu-pers systeembuizen worden op rol geleverd en zijn in vrijwel elke gewenste bocht te buigen met behulp van een geschikte buigveer.

Bonfix Alu-pers koppelingen

Alu-pers koppelingen van Bonfix worden gebruikt voor het verbinden van meerlagenbuizen en appendages. Elke maat heeft zijn eigen kleurcodering zodat in één oogopslag de juiste koppeling gepakt kan worden:
  • 16 x 2 mm: rood
  • 20 x 2 mm: blauw
  • 26 x 3 mm: paars
  • 32 x 3 mm: bruin
De gekleurde ring is ontworpen om te voorkomen dat het aluminium van de Alu-pers buis in direct contact komt met het messing van de koppeling, wat elektrolytische corrosie voorkomt.
De ring heeft aan de onderzijde een controlevenster wat het eenvoudig maakt om te controleren of de insteekdiepte van de buis juist is.

Bonfix heeft voor deze koppelingen bewust gekozen voor een pershuls van rvs 304. Het voordeel hiervan is dat dit materiaal niet gevoelig is voor zuren en bijtende stoffen. De koppeling is daardoor minder kwetsbaar en dus duurzaam.

Perstang

Deze Bonfix Alu-pers koppelingen worden door middel van een perstang aangeperst. De verbinding mag maar 1 keer geperst worden. 
Voor het persen kan de Bonfix PRESS accu machine gebruikt worden in combinatie met de Alu-pers losse persbekken, of de Bonfix Alu-pers handperstangen.
Wildkamp maakt gebruik vancookies