0
Gasdraadfittingen, rvs

Gasdraadfittingen, rvs

Het gebruik van rvs gasdraadfittingen raden wij aan voor o.a. hygiënische doeleinden en voor proceswater in fabrieken (denk aan koelwater). Rvs betekent roestvast staal, en is in verschillende klassen beschikbaar.

rvs gasdraadfittingenKlassen rvs 304 en rvs 316

Staal met minder dan 1,2% koolstof en meer dan 11% chroom wordt ook wel rvs genoemd. Ongeveer 80% is ijzer en door de toevoegingen van o.a. chroom, nikkel en molybdeen wordt er een roestvaste huid op het materiaal gevormd waardoor het materiaal afgesloten en beschermd wordt.
Rvs gasdraadfittingen zijn er in verschillende klassen. Hierbij is bijvoorbeeld klasse 316 meer corrosiebestendig dan 304. Rvs 304 wordt binnen toegepast, bijvoorbeeld in keukeninstallaties, en rvs 316 wordt buiten toegepast vanwege de zuurbestendige kwaliteit.

Waterdichte verbinding maken

Om een waterdichte verbinding te maken met gasdraadfittingen kan o.a. tape, pijphennep of een andere afdichting toegepast worden.

Norm

ISO 7-1R

ISO 7-1R is een internationale norm die specificaties definieert voor schroefdraadverbindingen in pijpleidingen. Deze norm beschrijft de afmetingen, toleranties en prestatie-eisen voor schroefdraadverbindingen, waardoor compatibiliteit en uitwisselbaarheid tussen verschillende pijpleidingcomponenten gegarandeerd worden. Dit zorgt voor betrouwbare afdichtingen en veilige verbindingen in industriële pijpleidingsystemen. Dankzij de ISO 7-1R norm kunnen gebruikers vertrouwen op consistentie en kwaliteit, wat essentieel is voor toepassingen in bijvoorbeeld waterleidingsystemen en industriële pijpleidingen.

EN-ISO 4144

EN-ISO 4144 is een Europese en internationale norm die specificaties biedt voor roestvrijstalen draadfittingen. Deze norm beschrijft de afmetingen, materiaaleisen, en toleranties voor fittingen die worden gebruikt in installaties voor bijvoorbeeld water, gas, olie en andere vloeistoffen. Dankzij de EN-ISO 4144 norm wordt de uitwisselbaarheid en betrouwbaarheid van roestvrijstalen fittingen verzekerd, waardoor gebruikers kunnen vertrouwen op hoogwaardige en duurzame verbindingen in hun leidingsystemen. Dit is cruciaal voor de veiligheid en efficiëntie van industriële toepassingen.

OEB ANSI B16.25

OEB ANSI B16.25 is een Amerikaanse norm die richtlijnen biedt voor de voorbereidingen en vereisten voor de laskanten van stalen pijpfittingen. Deze norm behandelt de afmetingen, toleranties, en ontwerpcriteria voor verschillende lasmethoden, zoals stomplassen en hoekenlassen. Door de naleving van de OEB ANSI B16.25 norm wordt de uitwisselbaarheid en betrouwbaarheid van lasverbindingen in pijpleidingsystemen gegarandeerd. Dit zorgt voor veilige en consistente prestaties in industriële toepassingen, waar nauwkeurigheid en kwaliteit van cruciaal belang zijn.

ISO 228-1G

ISO 228-1G is een internationale norm die specificaties definieert voor cilindrische schroefdraadverbindingen die voornamelijk worden gebruikt in pijpleidingsystemen en waterleidingen. Deze norm beschrijft de afmetingen, toleranties, en prestatie-eisen voor de schroefdraadverbindingen zonder afdichting in de schroefdraad, ook wel bekend als parallelle schroefdraad. Door de naleving van de ISO 228-1G norm wordt de compatibiliteit en uitwisselbaarheid van schroefdraadverbindingen verzekerd, wat leidt tot betrouwbare en duurzame verbindingen in diverse industriële en huishoudelijke toepassingen.

Rvs-gasdraadfittingen kopen of meer informatie nodig?

De gewenste gasdraadfitting kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale fitting voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.