0
Gasdraadfittingen

Gasdraadfittingen

Op zoek naar schroefdraadverbindingen voor waterleidingsystemen? Kies dan voor gasdraadfittingen. Niet alleen omdat ze traditioneel zijn maar ook oerdegelijk en sterk.
Gasdraadfittingen worden toegepast in verschillende situaties en systemen:

Wat zijn gasdraadfittingen?

Gasdraadfittingen zijn fittingen, oftewel hulpstukken, met schroefdraad. Gasdraad is de benaming voor het soort draadaansluiting (inch draad) en het type schroefdraad.
De afmetingen voor de diameter en het aantal gangen per inch zijn bepaald in de Engelse standaard BSP (British Standard Pipe), schroefdraadfittingen worden dan ook wel BSP draad genoemd. Hier zijn twee varianten in: BSPP (cilindrisch) en BSPT (conisch). BSPT draad, oftewel gasdraadfitting, is conisch en dus drukvast.
Ondanks dat dit systeem met de hand gemonteerd moet worden en iets bewerkelijker is dan andere waterleidingsystemen, is er wel meer gevoel bij deze sterke verbinding. Er is een grote range aan diameters die te combineren zijn met verschillende koppelingen en leidingsystemen.

Waterdichte verbindingen maken

Om een waterdichte verbinding te maken met gasdraadfittingen en pijpnippels kunnen o.a. tape, pijphennep of een andere afdichting gebruikt worden.
Bij de Self-Seal pp gasdraadfittingen is er geen tape of lijm nodig, deze hebben een ingebouwde o-ring (nbr). Deze koppelingen kunnen na montage nog eenvoudig verdraait worden, zonder dat er lekkage optreedt.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.