0
Messing soldeerfittingen

Messing soldeerfittingen voor waterleidingsystemen

Messing en roodkoperen soldeerfittingen kunnen gebruikt worden voor het maken van een verbinding tussen koperen buizen, fittingen en appendages. De soldeerfittingen in deze groep zijn Kiwa gekeurd en kunnen daarom ook gebruikt worden voor drinkwaterleidingen. Wildkamp levert deze in de diameters 12 t/m 54 mm.

messing soldeerfittingenRoodkoperen soldeerfittingen

Als je koperen leidingen op een zichtbare plek hebt, kun jekiezen voor roodkoperen soldeerfittingen om dezelfde koperen uitstraling te behouden. De afwerking is dan mooier, koperen soldeerfittingen zijn echter wel minder sterk dan messing soldeerfittingen.

Solderen

Als je de messing soldeerfitting aan de buis gaat solderen is het van belang dat de buis recht is afgezaagd. Wij adviseren eventuele bramen te verwijderen, dit voorkomt een gehorige waterleiding en zorgt voor een degelijkere verbinding.

Middelen

Vet en vuil verhinderen een waterdichte verbinding met de waterleiding koppeling. Voor het reinigen kun je gebruik maken van reinigers en ontvetters. Voor het solderen van de koppeling ben je soldeermiddel nodig.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.