0

Roodkoperen bakgoten

Op zoek naar een roodkoperen bakgoot? Deze roodkoperen bakgoot heeft een rechthoekige vorm, en is voorzien van een kraal. Wildkamp levert de bakgoten in de maten 120 mm, 150 mm en 200 mm. Deze roodkoperen bakgoot geeft de woning of garage een unieke uitstraling.

Capaciteit bakgoten

De benodigde breedte van de dakgoot en de diameter van de gootuitloop is afhankelijk van het dakoppervlak. Voor het bepalen van de juiste breedte van de roodkoperen bakgoten kan onderstaande tabel als vuistregel gebruiken:
Type Formaat Diameter uitloop Geschikt voor dakoppervlakte van:
B333 120 mm 60 mm Kleine daken (overkapping en garage)
B400 150 mm 80 mm Middelgrote daken (vrijstaande woning)
B500 200 mm 100 mm Grote daken (rijtjeshuizen)

Montage van een roodkoperen dakgoot

Voor het monteren van een roodkoperen goot aan bijvoorbeeld een woning worden gootbeugels gebruikt. Zorg ervoor dat deze gootbeugels worden verdeeld over de totale lengte van de roodkoperen goot met een maximale afstand van 66 cm, om doorhangen van de roodkoperen goot te voorkomen. De beugels aan het uiteinde dienen maximaal 20 cm van het kopschot of hoekstuk te zijn bevestigd.

De goten en hulpstukken worden door middel van zachtsolderen aan elkaar bevestigd. Door het solderen wordt de verbinding mechanisch sterk en waterdicht gemaakt. Plaats je een roodkoperen dakgoot en wordt de totale lengte langer dan 12 meter? Dan zullen er expansiestukken toegepast moeten worden. Een expansiestuk helpt de krimp en uitzetting van het roodkoper door temperatuurswisselingen op te vangen. Deze expansiestukken helpen eventuele scheuren bij de soldeernaden in de toekomst te voorkomen.

Assortiment

Wildkamp heeft een ruim assortiment roodkoperen bakgoten en hulpstukken. Deze bestaat naast de roodkoperen bakgoten uit gootbeugels, verbindingsstukken, eindstukken, hoekstukken, gootuitlopen en hwa buizen en hulpstukken.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.