0
Roodkoperen dakgoten

Roodkoperen dakgoten

Op zoek naar een dakgoot met unieke en robuuste uitstraling en een lange levensduur? Wij leveren een breed assortiment roodkoperen dakgoten, met alle benodigde hulpstukken.

Roodkoperen dakgoten zijn in twee uitvoeringen te verkrijgen, mastgoten en bakgoten. De keuze tussen een mast- of bakgoot is onder andere afhankelijk van je voorkeur qua uitstraling. Roodkoperen bakgoten zijn rechthoekig gevormd, dit geeft een strakke uitstraling. De roodkoperen mastgoten zijn rond gevormd. De ronde vorm heeft een kleinere kans op verstopping.
Roodkoperen dakgoten worden veelal gebruikt voor woningen en garages.

Roodkoperen mastgoten

De mastgoten van roodkoper zijn voorzien van een ronde afwerkrand, dit wordt ook wel een kraal genoemd. De mastgoten zijn leverbaar in de maten:
  • 125 mm
  • 127 mm
  • 153 mm
  • 169 mm
  • 192 mm
  • 199 mm
  • 250 mm

Roodkoperen bakgoten

De roodkoperen bakgoten worden geleverd in de maten 120 mm, 150 mm en 200 mm. Deze goten zijn afgewerkt met een kraal, waardoor ze extra sterk zijn.

Montage van een roodkoperen dakgoot

Voor het monteren van een roodkoperen goot aan bijvoorbeeld een woning worden gootbeugels gebruikt. Zorg ervoor dat deze gootbeugels worden verdeeld over de totale lengte van de roodkoperen goot met een maximale afstand van 66 cm, om doorhangen van de roodkoperen goot te voorkomen. De beugels aan het uiteinde dienen maximaal 20 cm van het kopschot of hoekstuk te zijn bevestigd.

De goten en hulpstukken worden door middel van zachtsolderen aan elkaar bevestigd. Door het solderen wordt de verbinding mechanisch sterk en waterdicht gemaakt. Plaats je een roodkoperen dakgoot en wordt de totale lengte langer dan 12 meter? Dan zullen er expansiestukken toegepast moeten worden. Een expansiestuk helpt de krimp en uitzetting van het roodkoper door temperatuurswisselingen op te vangen. Deze expansiestukken helpen eventuele scheuren bij de soldeernaden in de toekomst te voorkomen.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.