0

Roodkoperen mastgoten

Op zoek naar een roodkoperen mastgoot? Deze mastgoot heeft een halfronde vorm, en is voorzien van een kraal. Wildkamp heeft een uitgebreid assortiment roodkoperen mastgoten in de maten 125 mm, 127 mm, 153 mm, 169 mm, 192 mm, 199 mm en 250 mm. Deze roodkoperen mastgoot geeft de woning of garage een unieke uitstraling.

Capaciteit mastgoten

De benodigde breedte van de dakgoot en de diameter van de gootuitloop is afhankelijk van het dakoppervlak. Voor het bepalen van de juiste diameter van de roodkoperen mastgoten kan onderstaande tabel als vuistregel gebruikt worden:
Type Formaat Diameter uitloop Geschikt voor dakoppervlakte van:
M30 125 mm 60 mm Kleine daken (overkapping en garage)
M280 127 mm 60 mm Kleine daken (overkapping en garage)
M333 153 mm 80 mm Middelgrote daken (vrijstaande woning)
M37 169 mm 80 mm Middelgrote daken (vrijstaande woning)
M400 192 mm 100 mm Grote daken (rijtjeshuizen)
M44 199 mm 100 mm Grote daken (rijtjeshuizen)
M500 250 mm  100 mm  Grote daken (rijtjeshuizen)

Montage van een roodkoperen dakgoot

Voor het monteren van een roodkoperen goot aan bijvoorbeeld een woning worden gootbeugels gebruikt. Zorg ervoor dat deze gootbeugels worden verdeeld over de totale lengte van de roodkoperen goot met een maximale afstand van 66 cm, om doorhangen van de roodkoperen goot te voorkomen. De beugels aan het uiteinde dienen maximaal 20 cm van het kopschot of hoekstuk te zijn bevestigd.

De goten en hulpstukken worden door middel van zachtsolderen aan elkaar bevestigd. Door het solderen wordt de verbinding mechanisch sterk en waterdicht gemaakt. Plaats je een roodkoperen dakgoot en wordt de totale lengte langer dan 12 meter? Dan zullen er expansiestukken toegepast moeten worden. Een expansiestuk helpt de krimp en uitzetting van het roodkoper door temperatuurswisselingen op te vangen. Deze expansiestukken helpen eventuele scheuren bij de soldeernaden in de toekomst te voorkomen.

Assortiment

Wildkamp heeft een ruim assortiment roodkoperen mastgoten en hulpstukken. Deze bestaat naast de roodkoperen mastgoten uit gootbeugels, verbindingsstukken, eindstukken, hoekstukken, gootuitlopen en hwa buizen en hulpstukken.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.