0
Zinken dakgoten

Zinken dakgoten

Wanneer de keuze is gevallen op een zinken dakgoot kies je voor een materiaal met een klassieke uitstraling, dat weersbestendig is, duurzaam en een lange levensduur heeft. De zinken dakgoot kan uitstekend worden toegepast bij het vervangen van een bestaande dakgoot, bij een nieuwbouw woning of ander gebouw. Hierbij heb je verschillende mogelijkheden uit model, type en afwerking. Wildkamp heeft alle benodigde onderdelen en bevestigingsmaterialen in het assortiment om een zinken goot te plaatsen.

Verschil tussen een bakgoot en mastgoot

Zinken bakgoot Wanneer je op zoek bent naar een zinken dakgoot heb je de keuze uit een zinken bakgoot en een zinken mastgoot. Beide dakgoten worden gebruikt voor de afvoer van regenwater, het verschil zit in de vorm van de goot en de capaciteit van de waterafvoer. Allebei de dakgoten zijn geschikt voor verschillende soorten daken en bieden elk een eigen uitstraling aan de woning.
Meer informatie over zinken bakgoten
Meer informatie over zinken mastgoten

Zinken dakgoot vervangen

Overweeg je je dakgoot te vervangen? Bij het plaatsen van een zinken dakgoot is ons advies om op enkele punten te letten; dat de dakgoot een afschot van 2,5 mm per meter heeft, net zoals het gebruik van hetzelfde materiaal dakgoot klemmen, beugels en dakgoot onderdelen om een ongewenste chemische reactie of een snellere slijtage van het materiaal te voorkomen.

Naast de zinken dakgoten per 3 meter, biedt Wildkamp een uitgebreid assortiment dakgoot onderdelen aan om een zinken goot te plaatsen, denk hierbij aan; expansiestukken, tapeinden, verbindingsstukken, en diverse soorten gootbeugels. Naast deze dakgoot onderdelen bieden wij ook verschillende bevestigingsmaterialen aan zoals, soldeermateriaal en schroeven.

Zink op maat

Wildkamp biedt standaard een zinken dakgoot van 3 meter aan, zoek je een dakgoot op maat? Wij helpen je graag verder, het is mogelijk om een zinken dakgoot op maat te laten maken met en maximale lengte van 3 meter. Behalve de lengte per meter kun je ook de diameter kiezen, welke maat dakgoot je nodig hebt is afhankelijk van de dakbedekking en de waterlijn, het regenwater mag natuurlijk niet over de goot heen stromen.

Ook heb je de keuze tussen een ronde smalle dakgoot, ook bekend als een mastgoot en een rechthoekige brede goot, ook wel een bakgoot genoemd. Het grootste verschil zit in de vorm en de capaciteit van het waterafvoer.

Montage van een zinken dakgoot

Voor het monteren van een zinken goot aan bijvoorbeeld een woning worden gootbeugels gebruikt. Zorg ervoor dat deze gootbeugels worden verdeeld over de totale lengte van de zinken goot met een maximale afstand van 66 cm, om doorhangen van de zinken goot te voorkomen. De beugels aan het uiteinde dienen maximaal 20 cm van het zinken kopschot of zinken hoekstuk te zijn bevestigd.

Om de dakgoot van zink aan elkaar te verbinden dien je de uiteinden te zachtsolderen. Door het solderen wordt de verbinding waterdicht gemaakt. Plaats je een zinken dakgoot en wordt de totale lengte langer dan 12 meter? Dan zullen er expansiestukken toegepast moeten worden. Een expansiestuk helpt de krimp en uitzetting van het zink door temperatuurswisselingen op te vangen. Deze expansiestukken helpen eventuele scheuren bij de soldeernaden in de toekomst te voorkomen.

Zinken dakgotenBeste merken zinken dakgoten

Haal het meeste uit jouw regenafvoer met onze selectie zinken dakgoten, Wildkamp biedt een compleet assortiment met onder andere VM en het duurzame merk NTZ aan, welke voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitseisen zoals de Europese Norm EN 988, Lloyd’s ISO 9001 en het KOMO keurmerk. Maar ook aan de bijkomende eisen die NTZ zichzelf heeft gesteld ten aanzien van maatvoering en mechanische en fysische eigenschappen.

Alternatieve materialen voor dakgoten

Bij het kiezen van een dakgoot kan het materiaal een groot verschil maken in de prijs per meter, levensduur en uitstraling. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, denk hierbij aan; pvc dakgoten, polyester bakgoten, koperen dakgoten en zinken dakgoten waarbij elk materiaal zijn unieke eigenschappen en kenmerken heeft, zoals onderhoudsgemak, weersbestendigheid en duurzaamheid.

Een pvc dakgoot, oftewel een kunststof dakgoot, is eenvoudig en te plaatsen, vereist weinig onderhoud, maar kan op den duur gaan verkleuren. Een polyester bakgoot, ook een kunststof dakgoot, is licht van gewicht, stevig en heeft een lange levensduur. De koperen dakgoot is corrosiebestendig, straalt luxe uit en ontwikkelt na verloop van tijd een karakteristieke stijl. Een zinken dakgoot is weersbestendig, geeft een klassieke uitstraling aan de woning en is zeer duurzaam. 

Hoelang een zinken dakgoot mee gaat heeft ook te maken met het onderhoud. Hoewel zink van nature weinig onderhoud vereist, is het belangrijk om in de herfst regelmatig te controleren of de dakgoten vol zitten met vuil, bladeren en water, dit om verstopping en snellere slijtage te voorkomen.

Kortom, door de keuze in het materiaal, de grootte van de woning of garage en het plaatsen ervan kunnen de kosten erg variëren. 

Wat kost een zinken dakgoot

De prijs van een zinken dakgoot is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, prijs per meter, afwerking, enz. De prijzen variëren van honderden euro’s tot duizenden euro’s. Het merk, type en de maten zijn ook zaken die van invloed zijn op de optimale zinken dakgoot en daarmee de prijs ervan. 

Jouw persoonlijke zinken dakgoot aanbieding

Als je ingelogd bent zie je jouw persoonlijke aanbieding voor de zinken dakgoten. Als je nog geen account hebt maak deze hier dan aan voor je persoonlijke korting. Heb je grotere aantallen materialen nodig neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een aanbieding op maat.

Zinken dakgoot kopen of meer informatie nodig?

De gewenste zinken dakgoot, ook wel bakgoot of mastgoot genoemd, kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale dakgoot voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze productspecialisten.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.