0
Zinken dakgoten

Zinken dakgoten

Op zoek naar een dakgoot met uitstraling? Dan zijn zinken dakgoten een uitstekende keuze. Een dakgoot van zink is sterk en heeft een lange levensduur. Naast standaard zinken dakgoten is het bij Wildkamp mogelijk een zinken dakgoot op maat te bestellen. Ook heeft Wildkamp alle benodigde hulpstukken en materialen in het assortiment om een zinken goot te installeren en bevestigen.
Een zinken dakgoot is sterk en heeft een lange levensduur. Een dakgoot van zink is bijvoorbeeld goed opgewassen tegen weersinvloeden als regen en sneeuw. Daarnaast is deze bij eventuele schade eenvoudig te herstellen. Over het algemeen geeft een zinken goot een klassieke uitstraling aan een woning. Een dakgoot van zink is bij Wildkamp te verkrijgen in mastgoot of bakgoot uitvoering. Zinken dakgoot op maat nodig? Wildkamp biedt vele mogelijkheden en kan zinken maatwerk snel leveren.

De keuze tussen een mast- of bakgoot is onder andere afhankelijk van jouw voorkeur qua stijl. Een zinken mastgoot is een rond gevormde goot en over het algemeen wat kleiner en hierdoor minder zichtbaar wanneer deze aan bijvoorbeeld een woning is gemonteerd. Daarnaast zorgt de ronde vorm van een mastgoot ervoor dat de zinken goot minder snel verstopt. Zinken bakgoten zijn rechthoekig gevormd en worden over het algemeen vaak gebruikt bij landelijke, traditionele en monumentale woningen.

Naast een uitgebreid assortiment zinken dakgoten biedt Wildkamp alle benodigde hulpstukken om een zinken goot te bevestigen, zoals; eindstukken, buitenhoeken, binnenhoeken, expansiestukken, tapeinden, verbindingsstukkenuitlopen en diverse verzinkte gootbeugels, gegalvaniseerde gootbeugels, maar ook andere benodigdheden zoals HWA-buizen & hulpstukken. Naast hulpstukken zijn ook de verschillende bevestigingsmaterialen bij Wildkamp te verkrijgen, zoals; soldeermateriaal, schroeven, …

Montage van een zinken dakgoot

Voor het monteren van een zinken goot aan bijvoorbeeld een woning worden gootbeugels gebruikt. Zorg ervoor dat deze gootbeugels worden verdeeld over de totale lengte van de zinken goot met een maximale afstand van 66 cm, om doorhangen van de zinken goot te voorkomen. De beugels aan het uiteinde dienen maximaal 20 cm van het zinken kopschot of zinken hoekstuk te zijn bevestigd.

Om de dakgoot van zink aan elkaar te verbinden dien je de uiteinden te zachtsolderen. Door het solderen wordt de verbinding waterdicht gemaakt. Plaats je een zinken dakgoot en wordt de totale lengte langer dan 12 meter? Dan zullen er expansiestukken toegepast moeten worden. Een expansiestuk helpt de krimp en uitzetting van het zink door temperatuurswisselingen op te vangen. Deze expansiestukken helpen eventuele scheuren bij de soldeernaden in de toekomst te voorkomen.

Zink op maat

Een nieuwe zinken dakgoot plaatsen, maar de juiste afmetingen niet in de webshop te verkrijgen? Bij Wildkamp helpen we graag wanneer je op zoek bent naar een zinken dakgoot op maat. Het is mogelijk al het zinken maatwerk op de gewenste maat te laten maken, tot een standaard maximale lengte van 3 meter. Wanneer het zink op maat snel nodig is, is dit geen probleem. Binnen 1 à 2 werkdagen na opdracht leveren wij het maatwerk bij jou af. Vraag direct zink op maat aan.

DUURZAAM BOUWEN MET NTZ, een veelzijdig, duurzaam bouwmateriaal

In deze toelichting lees je de wetenschappelijk gestaafde argumenten die aantonen dat NTZ ook uit oogpunt van duurzaamheid een uitstekende en verantwoorde keuze is. De duurzaamheid van NTZ is gestoeld op:
 • Lange levensduur door uitstekende corrosieweerstand
  70 tot 100 jaar voor dak en geveltoepassingen
 • Gunstig EPD milieuprofiel
  NTZ scoort beter dan vergelijkbare producten
 • Geringe uitloging in het milieu
  Milieubelasting is een Nuleffect
 • Daadwerkelijk 100% recycling oud bouwzink
  Economisch gedreven vanwege hoge materiaalwaarde
 • Productie onder strikte milieurichtlijnen en gecertificeerd Kwaliteitsborgingsysteem
  EN988 – Lloyd’s ISO 9001 en KOMO certificaat

Milieu productcertificaat EPD van NTZ scoort als beste

Op het gebied van milieucertificeringen is er een ruime keuze. Zo zijn er Cradle to Cradle, Breeam en Leeds. NTZ heeft bewust gekozen voor de Environmental Product Declaration ofwel EPD voor haar producten om de milieueffecten in kaart te brengen.

De EPD’s vormen de basis voor de beoordeling van gebouwen op ecologisch niveau. Voor een objectieve en vergelijkbare maatstaf is de milieu-impact van het NTZ materiaal door het onafhankelijke IBU (Institut Bauen und Umwelt e.V. ) getoetst aan de ISO-normen 14025, 14040 en 15804 en gevalideerd. Op basis van de EPD’s kunnen producten met elkaar worden vergeleken. NTZ scoort volgens de EPD beter dan de concurrentie op basis van de ecologische voetafdruk (LCA).

NTZ staat voor kwaliteit: EN 988 - ISO 9001 - KOMO

NTZ stelt zich ten doel het NTZ materiaal op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren en bij te dragen aan de duurzame toepassing ervan. Een strikt milieubeleid ligt ten grondslag aan alle productiemethoden en -technieken. Al onze processen en producten zijn gecertificeerd en voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitseisen, zoals Lloyd’s ISO 9001.

NTZ voldoet niet alleen aan de Europese Norm EN 988 en KOMO-keur, maar tevens aan de additionele eisen die NTZ zichzelf heeft gesteld ten aanzien van maatvoering en mechanische en fysische eigenschappen. Deze kwaliteitseisen worden gecontroleerd door Lloyd's Register.

NTZ heeft een duurzaam milieuprofiel

De afspoeling van titaanzink in het milieu is zeer gering en wordt ook als Nuleffect omschreven. Het milieuprofiel is zeer positief o.a. door een lage bijdrage aan het broeikasgas CO2 smogvorming en verzuring. Verder wordt oud bouwzink daadwerkelijk volledig hergebruikt.

Op Titaanzink vormt zich een beschermende zinkpatinalaag. Hierdoor heeft het metaal een zeer lage corrosiesnelheid, waardoor vrijwel geen zink in het milieu terechtkomt. De minimale hoeveelheden zink die afspoelen, binden zich onmiddellijk en zijn daardoor niet meer biologisch beschikbaar.

De toepassing van bouwzink in Nederland is wettelijk toegestaan. Ontmoediging van en verbod op bouwzink zijn strijdig met het beleid van het Rijk. Gemeenten mogen de toepassing van zink niet verbieden, maar zij hebben uiteraard een zorgplicht en op basis hiervan kunnen aanvullende eisen worden gesteld bij uitzonderlijke toepassingen van zink. De gemeente kan zo’n toepassing ter discussie stellen maar moet dit wel met feiten en cijfers onderbouwen.

Oud bouwzink wordt voor 100% gerecycled

De recycling van zink is volledig economisch gedreven en hoeft niet door maatregelen of subsidies te worden gestimuleerd. Omdat zink hersmolten kan worden zonder verlies van eigenschappen, heeft het na de eerste gebruiksfase nog een zeer hoge metaalwaarde. Dankzij een fijnmazig net van inzamelaars en de hoge waarde van het ingezamelde zink, wordt zinkschroot daadwerkelijk volledig hergebruikt.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.