0
Zelfaanzuigende centrifugaalpompen

Zelfaanzuigende centrifugaalpompen

Op zoek naar een pomp voor beregening, drukverhoging en/of was- en spoelinstallaties? Dan is een zelfaanzuigende centrifugaalpomp een goede keuze. Zelfaanzuigende pompen worden toegepast bij een watervraag tot 10 m³. Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment, voor elke situatie de juiste pomp.

Wat is een zelfaanzuigende centrifugaalpomp

Een zelfaanzuigende centrifugaalpomp is een pomp die het water uit een bron zuigt en verpompt. Dit water mag een kleine hoeveelheid lucht bevatten, dit in tegenstelling tot een normaalzuigende centrifugaalpomp. De venturi die in de pomp geplaatst is zorgt voor de zuigende werking. Het is belangrijk te weten dat de hoeveelheid lucht maar minimaal mag zijn.

Een zelfaanzuigende pomp geeft minder water dan een normaalzuigende pomp maar geeft wel meer druk.

Waar worden zelfaanzuigende centrifugaalpompen toegepast

Zelfaanzuigende pompen worden met name toegepast in installaties met een watervraag tot 10 m3. Dit o.a. voor beregening, drukverhoging en was- en spoelinstallaties.

Hoe werkt een zelfaanzuigende pomp?

In het pompdeel van een centrifugaalpomp zitten, afhankelijk van de uitvoering, 1 of meerdere waaiers. Door middel van centrifugaal krachten verplaatsen de waaiers het water. Een zelfaanzuigende centrifugaalpomp wordt vaak gebruikt bij installaties waarbij het aanzuigen lastiger kan zijn. Dus op plekken waar een normaalzuigende centrifugaalpomp niet volstaat.

Voordelen van zelfaanzuigende pompen

  • Compacte pomp.
  • Eenvoudig design, weinig bewegende delen.
  • Bewezen functionaliteit, degelijke oplossing.
  • Onderhoudsarm.

Overige soorten centrifugaalpompen

Past een zelfaanzuigende centrifugaalpomp niet bij de toepassing waarvoor je deze wil gebruiken? Bekijk dan ons gehele assortiment aan centrifugaalpompen. Bij Wildkamp vind je voor elke toepassing de juiste pomp.
Meer informatie over centrifugaalpompen

De beste merken zelfaanzuigende centrifugaalpompen

Wat we met zekerheid kunnen zeggen is, ongeacht de toepassing, dat we uitsluitend werken met de beste merken aan centrifugaalpompen.

De merken die je bij ons kunt vinden zijn:
  • Calpeda.
  • Ebara.
  • LEO.
  • Speck.
  • Rovatti.

Zelfaanzuigende centrifugaalpomp kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment aan centrifugaalpompen, voor elke situatie de juiste pomp. Koop de gewenste centrifugaalpomp en benodigdheden in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Passend advies nodig bij het kiezen van centrifugaalpomp? Wij helpen je graag!

Wil je er zeker van zijn dat je met de juiste zelfaanzuigende pomp aan de slag gaat? Neem contact met één van onze pompspecialisten of kom langs in een van onze filialen voor het beste advies.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.