0

Coalescentieafscheiders

Een coalescentieafscheider is geschikt voor de zuivering van afvalwater. Olie en andere drijvende stoffen worden gescheiden van het water, voordat het wordt geloosd in een sloot of riool. Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment met coalescentieafscheiders. Voor elke toepassing de juiste coalescentieafscheider.
Een coalescentieafscheider wordt gebruikt om verontreinigingen te verwijderen en vloeistoffen te zuiveren om te voldoen aan milieuregelgeving, de efficiëntie van processen te verbeteren, apparatuur te beschermen en de kwaliteit van vloeistoffen te waarborgen in diverse industriële toepassingen. Het specifieke gebruik van een coalescentieafscheider hangt af van de behoeften en vereisten van een bepaalde situatie of industrie.

De werking van een coalescentieafscheider

Het verontreinigde water, dat olie en andere drijvende stoffen bevat, stroomt het eerste compartiment van de coalescentieafscheider binnen. In dit compartiment komt het water tot rust en bezinken de grove deeltjes zoals zand, slib en grotere vaste stoffen.

Na deze sedimentatie stroomt het water naar het tweede compartiment. In dit compartiment ontstaat een scheiding tussen de olie en het water. Omdat olie lichter is dan water, stijgt de olie naar het oppervlak van het water. Het coalescentiefilter zorgt ervoor dat er, ten opzichte van een olieafscheider, fijnere deeltjes olie van het water gescheiden worden.

Olieopvang: Op het wateroppervlak ontstaat een laag verzamelde olie. Het water, vrij van de meeste olie en andere drijvende stoffen, verlaat de coalescentieafscheider via een duikschot en kan worden geloosd in het milieu of in het rioolstelsel, afhankelijk van de geldende voorschriften.

Capaciteit coalescentieafscheider

De capaciteit en het ontwerp van een coalescentieafscheider variëren afhankelijk van de toepassing en de hoeveelheid verontreinigd water dat moet worden behandeld. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.

Een coalescentieafscheider kopen bij Wildkamp

De gewenste coalescentieafscheider kan eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale coalescentieafscheider voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.