0
Waterontharders

Waterontharders

Het voordeel van een goede waterontharder

Standaard bevat ons leidingwater een bepaalde hoeveelheid kalk (uitgedrukt in °dH = Duitse hardheid). Kalk is een steensoort, afkomstig uit ons grondwater. Bij het verdampen van het leidingwater blijft de kalk achter en hecht zich muurvast op sanitair en in (huishoudelijke) apparatuur. Hierdoor ontstaan kalkproblemen en de dagelijks terugkerende ergernissen!

Hou je sanitair en apparatuur als nieuw!

Het kalkprobleem

Ons standaard leidingwater bevat in heel veel gebieden een hoge concentratie kalk. Calcium en Magnesium (kalk) bevinden zich, net als vele andere mineralen, in onopgeloste vorm in ons drinkwater. Als het water opdroogt vormt de combinatie van Calcium en Magnesium de kalkaanslag. Kalkaanslag hecht zich muurvast op sanitair en in water verbruikende apparatuur.

Particulier

Het sanitair in badkamer, keuken en toilet hebben hieronder te lijden en dienen met regelmaat ontkalkt te worden. Vervuiling, verkorte levensduur, ergernis en schade door agressieve schoonmaakmiddelen zijn het gevolg. Ook huishoudelijke apparatuur zoals was- en vaatwasmachine, CV-ketel, heetwaterkraan en stoomoven ondervinden hinder van deze kalkaanslag. Een verhoogd chemie- en energieverbruik, verminderde werking en verkorte levensduur treden op.

Horeca en industrie

Alle (technische) onderdelen van waterverbruikende machines en apparatuur zoals stoomketels, koelings- en verhittingselementen, vernevelaars, leidingstelsels en dergelijke, moeten het ontgelden. Hierdoor werken deze minder efficiënt en realiseren een verminderd eindresultaat. Hoge bedrijfskosten door reparatie en verkorte levensduur zijn hiervan het negatieve gevolg.

De oplossing

De Limso waterontharder zorgt continu voor zacht (kalkvrij) water. Heerlijk en voordelig zacht water, bestemd voor huishoudelijk en industrieel gebruik.

Hoe werkt het?

De Limso waterontharder wordt direct na de watermeter aangesloten op de centrale waterleiding. Hierdoor wordt al het harde leidingwater ontkalkt en profiteer je van zacht water in je hele woning/pand. Het binnenkomende harde leidingwater stroomt door de cilinder van de Limso waterontharder. Deze is gevuld met onthardingshars die de kalk uit het water onttrekt, waarna zacht water de waterontharder verlaat. De directe ontharding bij watervraag zorgt voor zacht water.

De voordelen van de Limso waterontharder

 • Er is geen onderhoudscontract nodig voor de Limso waterontharders.
 • Eenvoudig bijvullen van het zout door grote zout opening.
 • Je profiteert van 25 jaar ervaring in waterbehandeling.
 • Compact, neemt weinig ruimte in en heeft een stijlvol design.
 • Tot 80% voordeliger in zout- en spoelwaterverbruik.
 • Topkwaliteit waterontharder voor een gunstige prijs.
 • Nederlands fabricaat.
 • Nederlandstalige handleiding.
 • 5 jaar garantie.
 • Zeer fijne hars:
  • Met dank aan de zeer fijne hars heeft de Limso een grote onthardingscapaciteit.
  • De monosphere harsbolletjes zijn van gelijke grootte, zodat deze zich gelijkmatig in de cilinder kunnen verdelen.
  • Het grote voordeel van monosphere hars is dat deze meer harsbolletjes per liter hars bevat. Hiermee is deze hars 2x zo efficiënt dan standaard (hetrosphere) hars. Doordat de monosphere harsbolletjes een groter oppervlak hebben dan de hetrosphere kan de contacttijd korter zijn en de doorstroomsnelheid hoger.
 • Computerbesturing:
  • De ingebouwde computerbesturing van de Limso waterontharder zorgt dat deze zowel op basis van volume als tijd een spoeling kan aansturen.
  • In principe is het aantal liters altijd doorslaggevend voor het starten van een spoeling, tenzij er zeven dagen achtereenvolgens géén spoeling is geweest.
  • Dan zal de waterontharder zichzelf aansturen om alsnog een spoeling te starten en daarmee stilstaand water te voorkomen.
  • Dit laatste is bijvoorbeeld in geval van een vakantie handig om vorming van bacteriën te voorkomen.
  • Ook heeft de computer een geheugenfunctie en kunnen diverse zaken uitgelezen worden.

Werking Limso waterontharder

De Limso bestaat uit een compact geheel en bevat een digitale computerbesturing, zoutreservoir en een cilinder gevuld met kunsthars. De kunsthars heeft een bindende werking (ionenwisseling) waardoor de Calcium en Magnesium deeltjes (kalk) uit het leidingwater zich hieraan vasthechten. Nadat de kunsthars is verzadigd, wordt deze gespoeld met een zoutwater (natrium) oplossing. De natriumdeeltjes verdrijven de Calcium en Magnesium deeltjes uit de kunsthars, zodat deze weer gereed is om deze uit het water op te nemen. Het spoelen met de kunsthars wordt regenereren genoemd. Deze regeneratie wordt uitgevoerd op het door de gebruiker gewenste tijdstip, waarbij het zoute water met de calcium wordt afgevoerd naar het riool.
Het zoutverbruik van een waterontharder is afhankelijk van de hardheid van het inkomende water en het toegepaste soort hars. Door de zeer efficiënte hars heeft de Limso waterontharder een laag zoutverbruik.
Eén liter hars heeft ca 125 gram zout nodig voor een optimale regeneratie, waarbij één liter hars uit 2800 liter water de hardheid met 1 dH kan verlagen. 10 liter hars kan dus bij 10 dH inkomende hardheid 2800 liter water filteren.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.