0
Waterontharders

Waterontharders

Het voordeel van een goede waterontharder

Standaard bevat ons leidingwater een bepaalde hoeveelheid kalk (uitgedrukt in °dH = Duitse hardheid). Kalk is een steensoort, afkomstig uit ons grondwater. Bij het verdampen van het leidingwater blijft de kalk achter en hecht zich muurvast op sanitair en in (huishoudelijke) apparatuur. Hierdoor ontstaan kalkproblemen en de dagelijks terugkerende ergernissen!

Houd uw sanitair en apparatuur als nieuw!

Het kalkprobleem

Ons standaard leidingwater bevat in heel veel gebieden een hoge concentratie kalk. Kalk is een steensoort afkomstig uit ons grondwater. Zodra de kalkdeeltjes opdrogen, wordt het een vaste stof en hecht het zich muurvast op sanitair en in waterverbruikende apparatuur.

Particulier

Uw sanitair in badkamer, keuken en toilet hebben hieronder te lijden en dienen met regelmaat ontkalkt te worden. Vervuiling, verkorte levensduur, ergernis en schade door agressieve schoonmaakmiddelen zijn het gevolg. Ook uw huishoudelijke apparatuur zoals was- en vaatwasmachine, CV-ketel, heetwaterkraan en stoomoven ondervinden hinder van deze kalkaanslag. Een verhoogd chemie- en energieverbruik, verminderde werking en verkorte levensduur treden op.

Horeca en industrie

Alle (technische) onderdelen van uw waterverbruikende machines en apparatuur zoals stoomketels, koelings- en verhittingselementen, vernevelaars, leidingstelsels en dergelijke, moeten het ontgelden. Hierdoor werken deze minder effi ciënt en realiseren een verminderd eindresultaat. Hoge bedrijfskosten door reparatie en verkorte levensduur zijn hiervan het negatieve gevolg.

De oplossing

De AquaStar-Pro® waterontharder zorgt continu voor zacht (kalkvrij) water. Heerlijk en voordelig zacht water, bestemd voor huishoudelijk en industrieel gebruik.

Hoe werkt het?

De AquaStar-Pro® waterontharder wordt direct na de watermeter aangesloten op uw centrale waterleiding. Hierdoor wordt al uw harde leidingwater ontkalkt en profiteert u van zacht water in uw hele woning/pand. Het binnenkomende harde leidingwater stroomt door de cilinder van de AquaStar-Pro® waterontharder. Deze is gevuld met onthardingshars die de kalk uit het water onttrekt, waarna zacht water de waterontharder verlaat. De directe ontharding bij watervraag zorgt voor continu zacht water.

De voordelen van de AquaStar-Pro® waterontharder

 • U profiteert van 25 jaar ervaring in waterbehandeling
 • Compact, neemt weinig ruimte in en heeft een stijlvol design
 • Zeer fijne hars:
  • Met dank aan de zeer fijne hars heeft de AquaStar-Pro een grote onthardingscapaciteit.
  • De harsbolletjes zijn van gelijke grootte, zodat deze zich gelijkmatig in de cilinder kunnen verdelen.
  • Er past daarom meer hars in de cilinder én er is een groter oppervlak beschikbaar om te kunnen ontharden.
 • Computerbesturing:
  • De ingebouwde computerbesturing van de AquaStar-Pro Waterontharder zorgt dat deze zowel op basis van volume als tijd een spoeling kan aansturen.
  • In principe is het aantal liters altijd doorslaggevend voor het starten van een spoeling, tenzij er zeven dagen achtereenvolgens géén spoeling is geweest.
  • Dan zal de waterontharder zichzelf aansturen om alsnog een spoeling te starten en daarmee stilstaand water te voorkomen.
  • Dit laatste is bijvoorbeeld in geval van een vakantie handig om vorming van bacteriën te voorkomen.
  • Ook heeft de computer een geheugenfunctie en kunnen diverse zaken uitgelezen worden.
 • Tot 80% voordeliger in zout- en spoelwaterverbruik
 • Topkwaliteit waterontharder voor een gunstige prijs
 • Gratis 1 jaar ALL-IN GARANTIE* bij registratie (registratie binnen 3 maanden op www.aquastar-pro-waterontharder.nl). Uitvoering van jaarlijks onderhoud met gebruik van het door Fegon geleverde regeneratiezout geeft recht op 10 jaar ALL-IN GARANTIE
* All-in garantie geldt voor onderdelen, voorrijden en arbeid

Werking AquaStar-Pro waterontharder

De AquaStar-Pro bestaat uit een compact geheel en bevat een digitale computerbesturing, zoutreservoir en een cilinder gevuld met kunsthars. De kunsthars heeft een bindende werking (ionenwisseling) waardoor de calcium (kalk)deeltjes uit het leidingwater zich hieraan vasthechten. Nadat de kunsthars is verzadigd met calcium, wordt deze gespoeld met een zoutwater (natrium) oplossing. De natriumdeeltjes verdrijven de calciumdeeltjes uit de kunsthars, zodat deze weer gereed is om kalk uit het water op te nemen. Deze regeneratie wordt uitgevoerd op het door de gebruiker gewenste tijdstip, waarbij het zoute water met de calcium wordt afgevoerd naar het riool. De AquaStar-Pro gebruikt slechts 350 gram regeneratiezout per kuub water die wordt onthard, dankzij de zogenoemde up-flow techniek. Dit betekent voor een huisgezin van 4 personen met 200 kuub waterverbruik per jaar, circa 57 kg/€ 25,- aan zout per jaar.
Wildkamp maakt gebruik vancookies