0
Vijverpompen

Vijverpompen

Een vijverpomp heeft u nodig om het water in uw vijver te laten circuleren. Er zijn vijverpompen in diverse soorten en maten, met grote en minder grote capaciteit. Wij helpen u graag bij uw keuze voor de juiste vijverpomp. Bekijk het assortiment hieronder of lees verder voor meer informatie en advies over het aanschaffen en installeren van vijverpompen.

Waarom is een vijverpomp nodig?

Zoals eerder genoemd is een vijverpomp nodig voor het circuleren van het water in uw vijver. Dit is erg belangrijk voor de kwaliteit van uw vijverwater. In een vijver worden door biologische processen allerlei afvalstoffen geproduceerd. Om de conditie van het water optimaal te houden moeten deze stoffen kunnen worden afgegeven aan de lucht. Een vijverpomp helpt bij dit proces.

Daarnaast moeten er ook weer gassen uit de lucht worden toegevoegd aan het vijverwater, zoals zuurstof en koolstofmonoxide. Ook dit gebeurt bij het circuleren van het vijverwater door een vijverpomp.

Een vijverpomp is niet alleen nodig wanneer u een vijver heeft met vissen. Ook wanneer u geen vissen in uw vijver heeft dient het water eens per 4 à 5 uur rondgepompt te worden.

Welke vijverpomp heeft u nodig?

Welke vijverpomp heeft u nodig? In ons assortiment vindt u vele soorten vijverpompen. Het kan lastig zijn om de juiste pomp te kiezen. Daar helpen we u graag bij! Bedenk eerst nauwkeurig voor welke toepassing(en) u een vijverpomp wilt gebruiken.

Toepassing vijverpomp

Bij het kiezen van de juiste vijverpomp is de toepassing van groot belang. Elke toepassing heeft zijn eigen specifieke kenmerken waar de vijverpomp aan moet voldoen. Over het algemeen wordt per toepassing een vijverpomp geïnstalleerd. Een filter en een fontein bijvoorbeeld, worden niet met dezelfde pomp gevoed. De capaciteit van de pomp wordt tevens bepaald door de toepassing.

Welke toepassingen voor vijverpompen zijn er zoal? Denk bijvoorbeeld aan vijverpompen voor watervallen en beeklopen, vijverpompen voor filtering, vijverpompen voor fonteinen en vijverpompen voor zwemvijvers.

Vijverpompen droogopstelling of natopstelling

Ook is het van belang waar u de vijverpomp gaat plaatsen. Plaatst u de pomp buiten de vijver, en gaat u via slangen de wateraanzuiging regelen? Of plaatst u de pomp in de vijver? In het eerste geval kiest u voor vijverpompen met droogopstelling, in het tweede geval gaat het om natopstelling.

Vijverpompen installeren en onderhouden

Vijverpompen zijn eenvoudig in of om uw vijver te installeren. Wanneer u kiest voor een droogopstelling kunt u beter bij uw pomp om deze te onderhouden. Wanneer u de pomp in de vijver wilt installeren kunt u het beste de pomp zo diep mogelijk in de vijver plaatsen.

Vergeet in de winterperiode niet om uw pomp uit uw vijver te halen en schoon te maken! Vijverpompen zijn vaak niet vorstbestendig, en kunnen het beste alleen worden gebruikt in het vijverseizoen (maart tot november).

Advies bij het kiezen van de juiste vijverpomp

Heeft u advies nodig, of wilt u meer weten over een van onze vijverpompen? Neem dan gerust contact met ons op, onze experts helpen u graag.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.