0
Vijverpompen voor watervallen & beeklopen

Vijverpompen voor watervallen & beeklopen

Voor de selectie van de juiste vijverpomp is het van belang deze te selecteren op basis van de toepassing. Om een waterval een krachtige uitstraling te geven is een vijverpomp met veel capaciteit nodig. Een beekloop is juist minder capaciteit nodig.

Waterval

Voor de capaciteit van een waterval gelden een aantal vuistregels voor het bepalen van de juiste pomp; per 10 cm watervalbreedte is 1000 liter water nodig op het hoogste niveau van de waterval. De hoogte van de waterval is van belang voor de opvoerhoogte (druk) die de pomp moet kunnen leveren.

Voorbeeld: Bij een waterval met een breedte van 30 cm, en hoogteverschil van 150 cm boven de waterspiegel is een pomp nodig die minimaal 3000 liter water geeft bij een opvoerhoogte van 1,5 meter.

Beekloop

Voor de capaciteit van een beekloop gelden een aantal vuistregels voor het bepalen van de juiste pomp; Per 10 cm beekloopbreedte is 750 liter water nodig op het hoogste niveau van de beekloop. De hoogte van de beekloop is van belang voor de opvoerhoogte (druk) die de pomp moet kunnen leveren.

Voorbeeld: Bij een beekloop met een breedte van 30 cm, en een hoogteverschil van 150 cm boven de waterspiegel is een pomp nodig die minimaal 2250 liter water geeft bij een opvoerhoogte van 1,5 meter.

Let op:

  • Kies een slang met een voldoende grootte diameter om te voorkomen dat er teveel drukverlies in de slang ontstaat, waardoor de waterval/beekloop onvoldoende water krijgt.
  • Kies nooit een pomp met minder opvoerhoogte en capaciteit.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.