0
Bouw

Bouw

Al 50 jaar totaalleverancier en kennispartner voor de bouwsector! Wildkamp heeft een ruim assortiment artikelen voor bouwbedrijven. Daarnaast bieden we ondersteuning op maat bij diverse projecten, bijvoorbeeld op het gebied van infiltratie, afwatering en riolering. 

We bieden een breed en diep assortiment, maar onze mensen maken het verschil. Dat zijn onze kenners die verstand hebben van de bouwsector en weten waar ze over praten. We kunnen jou verder helpen bij jouw project door advies en begeleiding zoals het uitwerken van een installatieplan, een lichtplan, het maken van berekeningen of simpelweg het juiste product te vinden. We leveren op tijd het complete plaatje zodat het project geen vertraging oploopt. En, mocht een systeem niet werken naar wens, dan zijn we altijd dichtbij met een oplossing. 

Maatwerkoplossingen

De vraag naar prefab voor bouwprojecten wordt steeds groter. Wij bieden maatwerkoplossingen voor prefab in riolering, leidingsystemen, pompinstallaties etc. Wij leveren voor utiliteits- en seriematige woningbouw. 

Voor jou als aannemer is het op tijd leveren van prefab van buitengewoon belang voor de voortgang van een project. Het uitlopen of vertragen van een planning brengt vaak onnodig kosten en risico’s met zich mee. Daar zijn wij ons bij Wildkamp bewust van. Daarom denken we aan de voorkant al met jou mee, stemmen we verwachtingen zorgvuldig af, denken we in kansen maar doen we geen beloftes die we niet waar kunnen maken. Door onze hoge productvoorraad waar we rechtstreeks uit kunnen putten zijn wij in staat jouw prefab op tijd te leveren waardoor het project strak op schema blijft. Bekijk hier onze maatwerkoplossingen.

Een technische uitdaging? Kom verder!

 • Al 50 jaar partner van de bouwsector
 • Kennis over producten en toepassingen
 • Uitgebreide ervaring in de praktijk
 • Advies en begeleiding bij projecten
 • Uitgebreid en professioneel netwerk
 • Met 45 vestigingen, een uitgebreide webshop en slimme logistiek altijd dichtbij.
 • Zinken dakgoten
  Zinken dakgoten
 • Polyester bakgoten
  Polyester bakgoten
 • PVC dakgoten
  PVC dakgoten

Zinken dakgoot of afwerking op maat nodig?

Voor andere afmetingen dan een standaard zinken oplossing, zoals een zinken mast- of bakgoot kun je ook bij ons terecht. Zink op maat, tot een standaard maximale lengte van 3 meter, én snelle levering is bij ons geen probleem. We maken gebruik van hoge kwaliteit zink, waardoor alle op maat gemaakte oplossingen ook van hoge kwaliteit zijn. Denk aan zink op maat als:

 • Deklijsten
 • Felsbanen
 • Kraal profielen
 • Speciale goten en kilgoten
 • Aanhaakprofielen
 • Druiprandprofielen
Uiteraard hebben we ook standaard zinken dakgoten in ons assortiment, met bijbehorende zinken hemelwaterafvoer buizen en hulpstukken.
Appendages

Regenwater afkoppelen, infiltreren en hergebruiken

Het klimaat verandert en we krijgen steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Meer stortregens, stormen of juist lange en drogere perioden. Stortbuien met veel water zorgen voor overlast. Eigenlijk zonde om hier niets mee te doen! Dat vonden de bedenkers van Rawinso ook. Regenwater niet langer afvoeren naar het riool, maar afkoppelen en behouden op eigen terrein. Het afgekoppelde regenwater kun je dan alleen infiltreren of je kunt kiezen voor het uitgebreide systeem waarbij je het water ook opslaat en hergebruikt. Bijvoorbeeld voor het doorspoelen van de wc, de wasmachine, het wassen van de auto en het besproeien van de tuin. Hierdoor draag jij jouw steentje bij aan een groene toekomst. 

Wat levert het op?

Regenwater slim gebruiken levert verschillende voordelen op:

 • Minder wateroverlast
 • Het ontlast het riool, veel gemeenten stimuleren afkoppeling
 • Efficiëntere waterverspreiding is beter voor de tuin
 • Duurzaam hergebruik van water
 • Kostenbesparing op drinkwater

Advies nodig bij een verduurzamingsproject?

Voor het maken van een warmteverliesplan, ventilatie- en balansberekening met luchtkanalenplan, vloerverwarmingplan of een warmtepompcheck kun je bij ons terecht. Uiteraard met passend advies en de juiste materialen.

Of het nu gaat om elektrisch verwarmen, balansventilatie met warmteterugwinning, omgekeerd verwarmen via airco of warmtepompen een passend advies vinden we altijd belangrijk. En dat is niet altijd een warmtepomp. De uitdaging zit in het feit dat elke situatie anders is en dat is zeker het geval  bij renovatie. Het is soms passen, meten en maatwerk. En wat wil jouw klant? Wat is zijn doel: van het gas af, minder gas of de investering snel terugverdienen? Ga met ons hierover in gesprek en er volgt dan een advies volledig afgestemd op de wensen van jouw klant.

Bezig met een verduurzamingsproject en advies nodig? Neem contact op of loop eens binnen bij een van onze vestiging. 

 • Leidingisolatie
  Leidingisolatie
 • Radiatoren
  Radiatoren
 • Waterzijdig inregelen
  Waterzijdig inregelen

Hulp nodig bij waterzijdig inregelen?

Bij 'waterzijdig inregelen' zorg je ervoor dat precies de juiste hoeveelheid warm water door de radiatoren stroomt die nodig is om een ruimte optimaal te verwarmen. Hierdoor hoeft de cv minder hard te werken om ruimtes warm te krijgen en wordt energie bespaard. Hulp of advies nodig? Loop binnen bij één van onze 45 vestigingen, wij helpen je graag op weg.
"We betrekken alle pvc-materialen die we nodig hebben voor onze prefab-huizen, met name voor de binnen- en buitenriolering, bij Wildkamp. Maar ook pompen om op de bouwplaats, met behulp van een watertank, een watervoorziening te creëren."
Persleidingen

Drukleidingen en fittingen

Drukleidingen of persleidingen voor vloeistoffenlucht en gas zijn in vele verschillende diameters, lengtes, aansluitingen en materiaalsoorten verkrijgbaar. En dan hebben we het nog niet gehad over de juiste koppelingen die zorgen voor een perfecte aansluiting op het leidingsysteem.

Welke drukleiding voor jouw project geschikt is, is afhankelijk van de toepassing, waar de leiding geplaatst moet worden en het materiaal. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste drukleiding? 

 • Het materiaal
 • Druk- en temperatuurbereik
 • Veiligheid
 • De juiste diameter leiding

Naar assortiment

 • Panelen
  Panelen
 • Spots
  Spots
 • Lijnverlichting
  Lijnverlichting

Lucht & ventilatie

Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Er wordt flink geïnvesteerd in het isoleren van vloeren, wanden en plafonds, het afdichten van naden en kieren en het toepassen van isolerend glas. Zonder goede ventilatie kan er een ongezond binnenklimaat ontstaan, dit kan o.a. gezondheidsklachten opleveren. Een gezond binnenklimaat zonder vochtproblemen begint bij ventilatie. Het assortiment met ventilatieoplossingen dat wij bieden loopt uiteen van ventilatieroosters en mechanische ventilatie tot materialen voor een uitgebalanceerd balansventilatiesysteem met wtw. Vooral bij nieuwbouw of renovatie zie je dat steeds vaker voor een balansventilatiesysteem met een warmteterugwinning unit wordt gekozen. Hiermee creëer je een gezond woonklimaat en bespaar je al snel 20% op je energiebehoefte.

 • Roosters & kleppen
  Roosters & kleppen
 • Spiraliet systemen
  Spiraliet systemen
 • Ubbink Air Excellent
  Ubbink Air Excellent

Onze kenners helpen jou graag bij het berekenen van kabelwerk

Geen losse eindjes meer met onze stroomkabels. De juiste kabel is heel belangrijk omdat dit invloed heeft op een veilige elektra-installatie. Als de diameter van de geleider te klein is dan ontstaat er brandgevaar. Is de kabel te groot dan wordt die onnodig duur. Ook de omgevingstemperatuur, het medium waar de kabel doorheen gaat, komt de kabel in de grond, zijn factoren voor het kiezen van de juiste kabel. Onze kenners kunnen  jou helpen bij het berekenen van kabelwerk.

Voor een goede kabelberekening hebben wij een aantal gegevens nodig.  Vul het formulier in op deze pagina, en jij ontvangt een berekening op maat.

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.