0
Hoveniers

Hoveniers

Van beregeningdruppelbevloeiing en pompen tot tuinverlichtinggereedschappen en vijverbenodigdheden. Het assortiment dat wij jou als groenprofessional bieden is ongekend breed en biedt alles wat nodig is voor de aanleg en onderhoud van tuinen. Ook voorzien we jou graag van advies en tips over de aanleg en de toepassing van de materialen. Met meer dan 50 jaar ervaring in de groene sector helpen we jou altijd verder!

We vinden het belangrijk dat jij werkt met de beste materialen en gereedschappen. Daarom houden we de technische markt nauwlettend in de gaten en zijn we op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de groene sector. Niet alleen om ons assortiment up-to-date te houden maar ook om jou van deskundig advies te voorzien. We ontzorgen jou, zodat jij je kan focussen op waar je goed in bent: het ontwerpen en aanleggen van mooie tuinen!

Alles voor de hovenier:

 1. Tuinberegening
 2. Bewust en slim beregenen
 3. Beregeningspompen
 4. Regenwater afvoeren, opvangen en infiltreren
 5. Boombeluchting
 6. Vijvers
 7. Tuinverlichting

Ondersteuning en advies

We hebben niet alleen kennis van de juiste materialen voor jouw project, maar adviseren ook graag over slimme oplossingen. Door het maken van een beregeningsplan, een infiltratieberekening of hulp bij het kiezen van de juiste pomp. Met diepgaande technische kennis zorgen we elke dag dat onze klanten kunnen versnellen, verbeteren en verduurzamen. Zo helpen we je verder met jouw project!

Wildkamp als jouw technische partner:

 • Berekeningen, advies en de juiste materialen. 
 • Specialist op het gebied van beregening.
 • Al meer dan 50 jaar ervaring met technische vraagstukken.
 • Ruim assortiment voor de hovenier.
 • Uitgebreid en professioneel netwerk
 • Door onze hoge winkelvoorraad en ruime openingstijden grijp je niet snel mis.
 • Met 45 vestigingen, een uitgebreide webshop, handige app en slimme logistiek zijn we altijd dichtbij.

Tuinberegening


Vroeger was een beregeningssysteem in de Nederlandse tuin helemaal niet nodig. Regenbuien deden al het werk. Maar door de droge lentes en zomers worden beregeninginstallaties bijna onmisbaar in de tuin en dus belangrijker voor de hovenier. 

Hoeveel sproeiers heb ik nodig, welke pomp kan ik het beste kiezen? Hoeveel tyleen of pvc heb ik nodig? Er komt inderdaad veel kijken bij een beregeningsinstallatie. Iedere beregeningsinstallatie is uniek en wordt op maat gemaakt. De verschillende onderdelen van een beregeningssysteem, zoals sproeiersdruppelslangenleidingenafsluiters en eventueel een besturingscomputer moeten op elkaar afgestemd zijn. En, een efficiënt en goed werkend beregeningssysteem is afhankelijk van het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en het gebruik. Dit bereik je met een beregeningsplan op maat.

Onze waterexperts kunnen jou daar bij helpen. Na het inventariseren van jouw wensen kun je kiezen voor een 
passende beregeningsset of maken we vrijblijvend een beregeningsplan op maat. 

Computergestuurde beregening

Gemak en tijdswinst worden steeds belangrijker voor de tuinbezitter. Met slimme, automatische beregening is het heel eenvoudig om gazons en tuinen in topconditie te houden. Op het gebied van automatisering is heel veel mogelijk. Beregening die volledig computergestuurd is en op afstand bedienbaar met een app. Of regensensoren die de grondvochtigheid meten en deze gegevens doorsturen naar het beregeningssysteem!

Wij hebben alles in huis om een complete (geautomatiseerde) beregeningsinstallatie samen te stellen. Kies de juiste producten en start jouw project!


Bewust en slim beregenen


Minder bestrating, aandacht voor watermanagement, meer biodiversiteit en vergroening zijn dé tuintrends van dit moment. Al dat groen heeft op tijd de juiste hoeveelheid water nodig. Bijna iedere zomer is er sprake van een neerslagtekort. Wanneer tekort aan water dreigt, is sproeischaamte een reden voor tuineigenaren om hun tuin minder of niet te beregenen. Het resultaat is dan al snel een geel gazon en verdorde planten.

Zonde en onnodig! Want met een (smart) beregeningsinstallatie is beregening wel verantwoord. En door regenwater op te slaan en tijdens droge perioden te gebruiken, bespaar je ook op drinkwater. Bewust en verantwoord beregenen zonder waterverspilling is dus mogelijk met de juiste materialen en toepassingen. We hebben een uitgebreid assortiment op het gebied van verantwoord en bewust beregenen.

Een verantwoord en bewust beregeningssysteem is gebaseerd op 4 pijlers:
 • Het ontwerp
 • Aanleg
 • Management
 • Onderhoud
Als dit hele plaatje klopt kun je efficiënt en verantwoord beregenen zonder verspilling.

Video Rawinso

Haal meer uit regenwater

Regenwater slim gebruiken begint met regenwater afkoppelen van het riool. Na het afkoppelen kun je het regenwater infiltreren, opvangen en op verschillende manieren hergebruiken.

Neem contact op

Regenwater afvoeren, opvangen en infiltreren


Teveel of te weinig water? Wij leveren de juiste producten. Van drainage tot regenwaterinfiltratie en systemen voor opslag & hergebruik. Water daar waar het hoort!

Afvoeren van regenwater

Wij leveren complete hemelwaterafvoersystemen voor het afvoeren van regenwater van daken, straten en bodem. Een hemelwaterafvoer moet voldoende capaciteit hebben, zodat er zelfs bij stortbuien geen overlast ontstaat. Op verzoek kunnen wij berekenen welke artikelen je het beste kunt gebruiken bij jouw project. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar dakgotenhwa buizen en hulpstukken. Dakgoten en regenpijpen kunnen we lveren in verschillende diameters, kleuren, uitvoeringen en in pvc, zink, roodkoper en verzinkt staal. Waar nodig maken we jouw hemelwaterafvoer op maat

Regenwateropvangen en infiltreren

Regenwater niet langer afvoeren naar het riool, maar opvangen in de grond. Daar gaat het om bij regenwaterinfiltratie. Het regenwater wordt afgekoppeld van het riool en in de grond geïnfiltreerd en hergebruikt! Dus minder wateroverlast, duurzaam gebruik van water, efficiëntere waterverspreiding voor de tuin, kostenbesparing op drinkwater en ontlasting van het riool. 

Daarom hanteren steeds meer gemeentes een bergingseis binnen hun gemeente. Bij een bergingseis gaat het om het aantal millimeter van het regenwater dat valt, dat lokaal moet worden opgevangen om te infiltreren of hergebruiken. Door deze nieuwe wet- en regelgeving krijgen hoveniers steeds vaker te maken met complexe regenwaterinstallaties bij woningbouw en tuinaanleg. Meer weten over de bergingseis en hoeveel infiltratiekratten nodig zijn voor jouw project? Doe dan de infiltratieberekening.

Infiltreren kan zowel bovengronds als ondergronds:

 • Bovengronds: door verharde oppervlakte rondom een huis zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van gras, planten of grind.
 • Ondergronds met een infiltratiesysteem. Dit kan met infiltratiebuizen en/of -kratten. De handige Do It Yourself infiltratiekratten maken het mogelijk eenvoudig aan de slag te gaan met het infiltreren van regenwater.
Wij leveren wat nodig is, maar kunnen ook helpen bij een ontwerp of berekening. Met de juiste kennis, ervaring en tools helpen we je graag op weg.

Regenwater hergebruiken

Eigenlijk zonde om niets met hemelwater te doen. Door regenwater af te koppelen en op te slaan kun je het hergebruiken. Goed voor de portemonnee én het milieu. Ga je aan de slag met een groot project? Wij bieden oplossingen en systemen op maat zoals een zuiveringssysteem, opslagsysteem en pompinstallatie. Hiermee kun je regenwater hergebruiken voor bijvoorbeeld het sproeien van tuinen, de wasmachine, het wassen van de auto of het doorspoelen van het toilet. 

Aan de slag met een infiltratieproject? Wij leveren op tijd het complete plaatje zodat je direct aan de slag kan. Voor hulp, advies en ondersteuning zijn we met 45 vestigingen, 24/7 webshop en een slimme app altijd dichtbij. 


Bekijk assortiment

 • Grondkabels
  Grondkabels
 • Kabeldozen
  Kabeldozen
 • Pompen
  Pompen
Boombeluchting

Boombeluchting

Op zoek naar een boombeluchting buis met een lange levensduur die snel en eenvoudig is aan te leggen? De innovatieve Wildkamp boombeluchtingsbuis is snel te installeren en heeft nagenoeg geen onderhoud en vervanging nodig. Steeds meer gemeenten, hoveniers en infrabedrijven ondervinden problemen met de traditionele boombeluchting methode. Hierbij wordt gebruik gemaakt van flexibele buizen. Deze buis is kwetsbaar en kan schade oplopen tijdens het aantrillen, wortels groeien door de flexibele buis heen en de aanleg kost veel tijd omdat dit product lastig te bewerken is.

Om deze problemen te voorkomen hebben we een nieuw boombeluchting systeem ontwikkelt. Het systeem bestaat uit een standaardmaat pvc buis waar alle hulpstukken op passen. Er is geen voorbewerking nodig. Dit maakt dat de aanleg een stuk sneller verloopt. Door het sterke materiaal kun je het granulaat stevig aanstampen zonder dat de buis schade oploopt. Met als resultaat geen verzakkingen en sterk genoeg voor de aanleg van een rijbaan.

Voordelen van het Wildkamp boombeluchting systeem

  • Buizen van pvc en dus betere kwaliteit
  • Een lange levensduur
  • Klaar om te installeren: de buizen zijn al voorbewerkt en worden geleverd met mof en kous.
  • Snel en eenvoudig aan te leggen.
  • Minder kans op verzakkingen.
  • Wortels krijgen geen kans om in het materiaal te groeien.

Alles voor het aanleggen en onderhouden van vijvers


Van vijvers met vissen, planten of een waterval tot complete waterpartijen of fonteinen. Deskundig advies en de juiste materialen vind je bij Wildkamp. Zo bieden wij bij projecten advies op maat in samenwerking met onze leveranciers. Gezamenlijk komen we tot het beste resultaat. 

Vijveraanleg

Als je een vijver gaat aanleggen moet je rekening houden met een aantal zaken. Welke soort vijver heb je op het oog? Wil je een vijver aanleggen met vissen, planten of met een waterval? Ga je zelf aan de slag met het aanleggen van een vijver met vijverfolie of gaat jouw voorkeur uit naar een voorgevormde vijver? Onze vijverspecialisten kunnen jou hierover adviseren. 

Vijverbenodigdheden

In ons assortiment vind je l producten die nodig zijn voor het aanleggen en voor het onderhouden van een tuinvijver. Denk bijvoorbeeld aan vijverfolie, voorgevormde vijversvijverpompen en verlichting voor vijvers.


Bekijk assortiment


Wil je advies over de aanleg van vijvers, het onderhoud of over bepaalde vijverbenodigdheden? Onze kenners kunnen je ondersteunen bij jouw vijverproject. Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Neem hiervoor gerust contact op met onze klantenservice of ga naar jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Fonteinen bij Pantropica

Fonteinen bij Pantropica

Junglepark Pantropica is een aantal jaren geleden begonnen met eenvoudige fonteinen en waterpartijen. Na 1 seizoen begaven de pompen het. Nu zijn de waterpartijen voorzien van kwalitatieve en duurzame Auga-pompen.

Assortiment
 • Worteldoek
  Worteldoek
 • Vijverpompen
  Vijverpompen
 • Tyleen buizen
  Tyleen buizen
tuinverlichting

Smart tuinverlichting

De wereld wordt in een rap tempo steeds meer smart. Alles besturen we met onze telefoon en daarom bieden wij naast ons bestaande assortiment nu ook smart oplossingen voor tuinverlichting aan. Met een eenvoudige tool die je installeert op een bestaand of nieuw tuinverlichting systeem kan jouw klant eenvoudig zones aanmaken en favoriete scènes opslaan. Of een timer instellen waar en wanneer de verlichting in- of uitgeschakeld moet worden. Het assortiment omvat dimbare spots, staande verlichting, wandverlichting, inbouwverlichting tot decoratieve verlichting en vijververlichting. Onze 12 volt buitenverlichting is veilig, snel en eenvoudig aan te leggen. Laat je adviseren door onze specialisten welke verlichting het best bij jouw tuinontwerp past. 

Naar assortiment

Onze kenners helpen jou graag bij het berekenen van kabelwerk

Geen losse eindjes meer met onze stroomkabels. De juiste kabel is heel belangrijk omdat dit invloed heeft op een veilige elektra-installatie. Als de diameter van de geleider te klein is dan ontstaat er brandgevaar. Is de kabel te groot dan wordt die onnodig duur. Ook de omgevingstemperatuur, het medium waar de kabel doorheen gaat, komt de kabel in de grond, zijn factoren voor het kiezen van de juiste kabel. Onze kenners kunnen  jou helpen bij het berekenen van kabelwerk.

Voor een goede kabelberekening hebben wij een aantal gegevens nodig.  Vul het formulier in op deze pagina, en jij ontvangt een berekening op maat.

Trots op jouw project?

Laat het ons weten en wie weet lichten we jouw project uit via ons platform! Geef in een korte omschrijving aan waarom dit voor jou een geslaagd project was en hoe de samenwerking met Wildkamp was. Upload een bijpassende foto en wie weet zie je jouw project terug op onze website, socials of in onze (up to date) content.
  


Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.