0
Kenniscentrum - stedelijke vergroening

Stedelijke vergroening

In Nederland zijn veel gemeenten actief bezig met het vergroenen van stedelijke gebieden en leggen ze een sterke nadruk op het aanplanten van bomen. Het doel hiervan is om meer ruimte te creëren voor natuur in de stad, te zorgen voor de opvang van hevige regenval en verkoelende plekken te bieden tijdens hittegolven.

Bomen en planten zorgen voor schaduw en verdamping. Een plek met veel bomen en groen kan namelijk al snel drie tot vier graden koeler zijn. Ook heeft groen een positief psychisch effect en leidt beplanting tot een betere luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en een betere waterberging. Voor een optimale groeiplaats zijn twee factoren van essentieel belang: water en zuurstof. Wij bieden verschillende oplossingen op het gebied van waterberging, irrigatie en zuurstof voor bomen en planten. Zoals boombeluchting, beregening van dakenirrigatie van groen of hemelwater opvang- en hergebruiksystemen.

Hulp nodig bij jouw project? Wij geven je graag advies. Kom naar de vestiging bij jou in de buurt of neem contact op met onze klantenservice.
  • Hittestress in steden
    Hittestress in steden
  • Boombeluchting
    Boombeluchting

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.