0
Kenniscentrum - stedelijke vergroening

Stedelijke vergroening

Vergroening van de stedelijke omgeving: een essentiële stap naar duurzame steden

Veel gemeenten zijn actief bezig met het vergroenen van stedelijke gebieden. Wanneer we kijken naar ‘wat is vergroening?’ zijn er meerdere mogelijkheden. Vergroening is het proces waarin groene elementen aan stedelijke en andere gebieden worden toegevoegd, om de leefbaarheid te verbeteren. Veel gemeenten leggen de nadruk op het aanplanten van bomen en planten. Om zo de biodiversiteit te verhogen, en de effecten van stedelijke hitte te verlagen. Vergroening speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de stedelijke luchtkwaliteit, het beheren van regenwater tijdens bijvoorbeeld piekbuien, en het bieden van rustgevende en gezonde recreatiegebieden voor de gemeenschap.

Waarom meer groen in de stad? Dit heeft veel voordelen. Groene ruimtes helpen de temperatuur in de stad te verlagen. Een plek met veel bomen en groen kan namelijk al snel drie tot vier graden koeler zijn. Daarnaast verhoogt het de luchtkwaliteit. Tot slot biedt het de ruimte voor watermanagement. Dat laatste is essentieel in het aanpakken van de toenemende stedelijke waterproblematiek. Als specialist op het gebied van water bieden we diverse oplossingen als het gaat om stedelijke vergroening. Denk aan boombeluchting, beregening van groen of hemelwater opvang- en hergebruiksystemen.

Bovendien draagt groen in de stad bij aan het welzijn van de inwoner. Door het bieden van plaatsen voor ontspanning en sociale interactie. Dit alles ondersteunt de ontwikkeling van gezondere en meer verbonden gemeenschappen.

  • Hittestress in steden
    Hittestress in steden
  • Boombeluchting
    Boombeluchting

Wat Wildkamp voor jou kan betekenen?


We begrijpen het belang van een groene infrastructuur voor steden en provincies. Met onze expertise en brede assortiment bieden we maatwerkoplossingen die specifiek gericht zijn op de behoefte en doelstellingen van een omgeving. Of het nu gaat om efficiënte beregeningssystemen voor parken en openbare tuinen, of een boombeluchtingssysteem, we zijn jouw partner in de vergroening van jouw stedelijke omgeving.

Bekijk het ruime aanbod in ons assortiment als het gaat om:

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.