0
Gardena beregeningsbesturing

Gardena beregeningsbesturing

De beregeningsbesturingen van Gardena zijn zeer geschikt voor het automatisch beregenen van tuinen of gewassen. Een beregeningsbesturing is niet alleen handig wanneer je op vakantie bent, ook in het dagelijks gebruik bespaart het veel tijd en werk.
Beregeningsbesturing is een verzamelnaam voor de methode waarop de beregening wordt aangestuurd en bestaat uit o.a. een watertimer of een beregeningscomputer.

Watertimer

Een watertimer is een apparaat waarbij handmatig het beregenen gestart wordt en d.m.v. een draaiknop de duur van de tuinberegening ingesteld kan worden. De watertimer kan worden gemonteerd aan de kraan, de tuinslang op de watertimer.

Beregeningscomputer

Een beregeningscomputer is een apparaat waarmee de beregeningsbesturing ingesteld kan worden. Er kan zelf ingesteld worden hoe vaak en wanneer de tuin beregend moet worden. Een beregeningscomputer heeft meer mogelijkheden dan een watertimer. Met een beregeningscomputer kunnen de insteltijden, -dagen en beregeningsgebieden geregeld worden.

Het beregeningscomputer assortiment van Gardena bevat een groot aantal producten. We leveren beregeningscomputers voor handmatige bediening, maar ook computers die op afstand te bedienen zijn.
Beregeningscomputers hebben stations, het aantal stations staat voor het aantal zones/gebieden die bediend kunnen worden.

Er is een mogelijkheid om vrijblijvend een beregeningsplan door ons te laten maken. In een beregeningsplan wordt bepaald in hoeveel zones/gebieden de tuin wordt ingedeeld. Het indelen in zones wordt gedaan omdat het vaak niet mogelijk en/of wenselijk is de gehele tuin in 1x te beregenen. De factoren die de hoeveelheid zones bepalen zijn o.a. capaciteit van de pomp of aanvoer van leidingwater. Nog een belangrijke reden voor het indelen van de tuin in zones is de waterbehoefte van de verschillende gewassen. Denk hierbij aan gazon en borders en schaduw- en zonkant.

Regensensor/bodemvochtigheidssensor

Een regensensor of een bodemvochtigheidssensor meet de neerslag die gevallen is, bij voldoende neerslag zorgt deze er voor dat er niet onnodig beregend wordt. Dit is goed voor de gewassen, het milieu en de kosten.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.