0
Pvc drukbuizen & koppelingen voor waterleidingsystemen

Pvc drukbuizen & koppelingen voor waterleidingsystemen

Pvc drukbuizen en koppelingen kunt u gebruiken als leidingsysteem voor het onder druk transporteren van water. Dit waterleidingsysteem kunt u bijvoorbeeld toepassen voor beregenen, bij vijverbouw, zwembaden of bij waterbehandeling. Voordeel van het gebruik van pvc drukbuizen en pvc koppelingen is dat het een lange levensduur heeft, licht van gewicht is en niet oxideert.

pvc drukkoppelingenDrukbuizen en koppelingen

Drukbuizen en koppelingen worden d.m.v. een lijmverbinding onderling waterdicht verbonden. Tevens zijn er fittingen, puntstukken en/of schroefdraadkoppelingen, waarmee u een overgang naar schroefdraad kunt maken.

Pvc afsluiters

Door de toevoeging van een pvc afsluiter kunt u de waterleiding geheel of gedeeltelijk afsluiten. Er zijn verschillende eigenschappen van een afsluiter waar u op kunt letten bij de aanschaf, zo heeft de ene afsluiter bijvoorbeeld een schuif en de andere een kogel of een membraan. Meer informatie over de verschillende types afsluiters vindt u in de productgroep pvc afsluiters.

vlinderkleppenPp aanboorzadels

Als u in een bestaande waterleiding een aftakking wilt maken kunt u gebruik maken van een aanboorzadel. Voordeel van deze manier van aftakken is dat de bestaande leiding niet gedemonteerd hoeft te worden.

Vuil opvangen

Vuil is meestal ongewenst in een pvc drukleidingsysteem. Als u water gaat oppompen kunt u een zuigkorf aan het begin van de leiding plaatsen om te voorkomen dat vuil de waterleiding binnenkomt. Een andere optie is het gebruik van een vuilvanger in het leidingsysteem.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.