0
Pvc drukbuizen & koppelingen voor waterleidingsystemen

Pvc drukbuizen & koppelingen voor waterleidingsystemen

Pvc drukbuizen en koppelingen kunnen gebruikt worden als leidingsysteem voor het onder druk transporteren van water. Dit waterleidingsysteem kan bijvoorbeeld toegepast worden voor beregenen, bij vijverbouw, zwembaden of bij waterbehandeling. Voordeel van het gebruik van pvc drukbuizen en pvc koppelingen is dat het een lange levensduur heeft, licht van gewicht is en niet oxideert.

pvc drukkoppelingenDrukbuizen en koppelingen

Drukbuizen en koppelingen worden d.m.v. een lijmverbinding onderling waterdicht verbonden. Tevens zijn er fittingen, puntstukken en/of schroefdraadkoppelingen, waarmee een overgang naar schroefdraad gemaakt kan worden.

Pvc afsluiters

Door de toevoeging van een pvc afsluiter kan de waterleiding geheel of gedeeltelijk afgesloten worden. Er zijn verschillende eigenschappen van een afsluiter waar je op kan letten bij de aanschaf, zo heeft de ene afsluiter bijvoorbeeld een schuif en de andere een kogel of een membraan. Meer informatie over de verschillende types afsluiters staat in de productgroep pvc afsluiters.

vlinderkleppenPp aanboorzadels

Als in een bestaande waterleiding een aftakking gemaakt moet worden, dan kan je gebruik maken van een aanboorzadel. Voordeel van deze manier van aftakken is dat de bestaande leiding niet gedemonteerd hoeft te worden.

Vuil opvangen

Vuil is meestal ongewenst in een pvc drukleidingsysteem. Als je water gaat oppompen kan een zuigkorf aan het begin van de leiding geplaatst worden om te voorkomen dat vuil de waterleiding binnenkomt. Een andere optie is het gebruik van een vuilvanger in het leidingsysteem.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.