0
Pvc afsluiters

Pvc afsluiters

Met behulp van een pvc afsluiter kunt u de waterleiding geheel of gedeeltelijk afsluiten. In deze groep vindt u de juiste pvc afsluiter om uw waterleidingsysteem compleet te maken. Er zijn verschillende eigenschappen van een pvc afsluiter waar u op kunt letten bij de aanschaf, zo heeft de ene afsluiter bijvoorbeeld een schuif en de andere een kogel of een membraan. De verschillen staan hieronder uitgelegd.

pvc afsluitersKogelafsluiter

Een kogelkraan, soms ook wel een bolkraan genoemd, heeft een doorboorde kogel die om zijn as op de boring draait. Doordat u een kogelafsluiter met een korte slag opent of (gedeeltelijk) sluit is het een snel te bedienen pvc afsluiter. Wildkamp heeft twee soorten in het assortiment: 2-weg en 3-weg. Met 3-weg kogelafsluiters kunt u de toevoer verdelen, zodat u bijvoorbeeld eerst de linkerkant en daarna de rechterkant kunt beregenen.

Membraanafsluiter

Een membraanafsluiter bestaat uit een huis, een membraan en een kap. Het voordeel van het gebruik van een membraanafsluiter is dat de bewegende delen en vloeistof elkaar niet raken. Hierdoor worden deze delen niet aangetast door eventuele schadelijke stoffen. De vloeistof stroomt door de opening tussen het huis en het membraan. Door te draaien aan het handwiel gaat het membraan naar beneden waardoor de opening wordt dichtgedrukt en de doorstroming stopt. Om de doorstroming weer op gang te krijgen draait u het membraan weer omhoog.

Vlinderklep

U kunt met een vlinderklep de doorstroming van water geheel of gedeeltelijk afsluiten. Een vlinderklep, ook wel smoorklep genoemd, heeft een schijf die om haar middellijn draait. Als deze afsluiter gesloten wordt dan draait de vlinder een kwartslag, zodat de opening gesloten is. Doordat een vlinderklep weinig onderdelen heeft, heeft deze weinig onderhoud nodig.

Schuifafsluiter

Een schuifafsluiter is geschikt voor het afsluiten van bijvoorbeeld een filter, (water)bak, vijver of zwembad. Wildkamp heeft schuifafsluiters in diameters 50 t/m 110 mm.

Messchuifafsluiter

Dit type pvc afsluiters zijn verkrijgbaar in grotere diameters vanaf 110 mm. Messchuifafsluiters hebben een rvs mes om door vuil wat eventueel blijft liggen heen te snijden zodat de toevoer goed is afgesloten.

Terugslagklep

De terugslagklep voorkomt dat water terug kan stromen. De klep opent automatisch als het water de juiste kant op stroomt. Zodra de druk wegvalt wordt de klep afgesloten.

Afsluiter appendages

Mocht u een andere kleur handgreep voor uw pvc afsluiter willen, of een vervangende handgreep nodig hebben dan vindt u deze in de groep afsluiter appendages.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.