0
Pvc terugslagkleppen

Pvc terugslagkleppen voor waterleidingsystemen

Om te voorkomen dat vloeistof in de drukleiding terug kan stromen kan gebruik gemaakt worden van een pvc terugslagklep. Als verontreinigd water terug in de leiding stroomt, kan dat schade veroorzaken aan bijvoorbeeld een aangesloten pomp. Zodra de vloeistof de juiste kant op stroomt opent de klep zich automatisch. Wanneer de druk wegvalt wordt de klep afgesloten.
pvc terugslagklep vdl dwarsdoorsnedeEen pvc terugslagklep zorgt dat de vloeistof slechts in één richting door de leiding kan stromen. De klep opent zich vanzelf als er vloeistof onder druk vanuit de juiste richting door wil stromen en sluit automatisch wanneer deze vloeistofstroom en druk stopt. Let daarom goed op in welke richting je de pvc terugslagklep installeert.

Viton o-ring vs epdm o-ring

Bij het kiezen van de juiste terugslagklep hbe je de keuze uit o-ringen van Viton of epdm. Beide o-ringen zijn goed bestand tegen bijvoorbeeld compressie, warmte, zonlicht en ozon. Epdm o-ringen zijn zeer geschikt voor heet water en stoomtoepassingen, de gebruikstemperaturen liggen tussen -50 graden Celsius en 150 graden Celsius. Het is goed bestand tegen een groot aantal oplosmiddelen en zuren. Epdm o-ringen zijn minder geschikt voor oliën (plantaardige, dierlijke én minerale) en vetten (in hoge concentraties). Je kan ook kiezen voor terugslagkleppen met o-ringen gemaakt van Viton. Deze zijn meer chemisch bestendig en geschikt voor oliën en vetten, maar zijn minder geschikt voor heet water en stoom. De gebruikstemperatuur ligt tussen de -20 graden Celsius en 200 graden Celsius.

pvc terugslagklep gf dwarsdoorsnedePvc kogelterugslagklep type 561

De kogelterugslagklep heeft in plaats van een klep een kegel voor een betere afsluiting. Deze pvc terugslagklep heeft geen veer. Alleen geschikt voor verticale installatie.

Pvc terugslagklep type 303

Type 303 is geschikt voor horizontale en verticale installatie. Dankzij de dop is deze pvc terugslagklep eenvoudig te onderhouden doordat deze van binnenuit gecontroleerd kan worden.

Verbinden

Pvc terugslagkleppen kunnen vloeistofdicht verbonden worden door een lijmverbinding te maken met de drukleiding. Hierbij maak je gebruik van pvc drukbuizen en pvc drukfittingen.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.