0
Polyester bakgoten

Polyester bakgoten

Op zoek naar een degelijke bakgoot? Dan zijn de glasvezelversterkte polyester bakgoten, met een minimale levensduur van 30 jaar, een uitstekende keuze. Wij leveren een breed assortiment polyester bakgoten, in de bodembreedte van 120, 170 en 205 mm.

Rawinso bakgoten is de nieuwe naam voor Ubbink bakgoten.

Dakgoten capaciteit

De benodigde breedte van de bakgoot en de diameter van de gootuitloop is afhankelijk van het dakoppervlak. Voor het bepalen van de breedte van de polyester bakgoot kan onderstaande tabel als vuistregel gebruiken:
Dakoppervlak Formaat Diameter uitloop
80 - 130 m² 120 mm 80 mm
130 - 150 m² 170 mm 80 mm
130 - 250 m² 205 mm 100 mm

Bevestiging van de polyester bakgoot

De dakgoot wordt door middel van gootbeugels bevestigd aan het dak of de muur. Er dienen voldoende beugels bevestigd te worden, advies is om maximaal om de 60 cm een gootbeugel te plaatsen. Het geheel moet stevig genoeg zijn om het gewicht van een volle dakgoot te kunnen dragen.

In het midden van elke goot dient een gegalvaniseerde fixeerbeugel geplaatst te worden. Deze zorgt er voor dat de bakgoot naar beide uiteinden evenveel uitzet, hiermee wordt lekkage bij de overgangen naar de hulpstukken voorkomen.

Assortiment

Wildkamp heeft een ruim assortiment polyester bakgoten en hulpstukken. Deze bestaat naast de goten uit gootbeugels, verbindingsstukken, fixeerbeugels, eindstukken, hoekstukken en uitlopen. Dit alles in meerdere afmetingen en diameters.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.