0
Regenwater hergebruiksystemen

Regenwater hergebruik systemen

Een regenwater hergebruiksysteem, ook wel regenwateropvangsysteem genoemd, is een compleet systeem met pomp en filters, ontworpen om regenwater efficiënt te verzamelen en te hergebruiken. Met het opgevangen regenwater kan, tuin gesproeid worden, toilet doorgespoeld worden enz. Het gebruik van een regenwateropvangsysteem is een duurzame keuze die positief bijdraagt aan het milieu.

Inhoud regenwatertank

Er zijn verschillende factoren van invloed op de inhoud van de regenwatertank, zoals de beschikbare ruimte, het dakoppervlak en de geschatte hoeveelheid hergebruik. Hoewel een regenton ook kan worden gebruikt om water op te vangen, biedt een regenwateropslagtank het voordeel van een grotere capaciteit. Dit zorgt ervoor dat er meer water kan worden opgeslagen voor hergebruik.
Meer informatie over regentonnen

Regenwater afvoer naar regenwatertank

Regenwater dat van daken stroomt, kan worden verzameld en via het hemelwaterafvoersysteem naar een regenwatertank geleid. Om dit te realiseren, worden er hwa-buizen, ook wel regenpijpen genoemd, en bijbehorende onderdelen gebruikt aan de woning, terwijl er afvoerbuizen en bijbehorende onderdelen in de grond worden gebruikt. Op deze manier wordt het regenwater efficiënt afgevoerd en naar de regenwatertank geleid.
Meer informatie over hwa buizen & hulpstukken
Meer informatie over afvoerbuizen & hulpstukken

Regenwaterfilters

Het is aan te raden om regenwater te filteren voordat het in de regenwatertank terechtkomt. Tijdens het filtratieproces worden verschillende verontreinigingen gescheiden, zoals bladeren, takjes, mos enz. Het gefilterde water stroomt de regenwatertank in, terwijl de verontreinigingen worden afgevoerd via het filtersysteem. Op deze manier wordt voorkomen dat er vaste stoffen in de regenwatertank stromen.
Meer informatie over regenwaterfilters

Overloop regenwatertank

Elke regenwatertank is voorzien van een overloopsysteem dat in werking treedt wanneer de tank zijn maximale capaciteit bereikt. Dit slimme mechanisme zorgt ervoor dat overtollig regenwater veilig wordt afgevoerd, waardoor overstromingen en schade aan het systeem worden voorkomen. Het overloopsysteem dient als een betrouwbare veiligheidsmaatregel om het regenwater efficiënt af te voeren, zonder dat de tank overbelast raakt of het omliggende systeem wordt aangetast. Hierdoor kan het regenwatersysteem probleemloos blijven functioneren en wordt het risico op ongewenste situaties zoals overstromingen tot een minimum beperkt. Dankzij deze slimme overloopvoorziening kunnen regenwatertanks optimaal presteren en bijdragen aan een effectief waterbeheer.

Regenwaterpomp

Om het regenwater geschikt te maken voor diverse toepassingen zoals het besproeien van de tuin of het doorspoelen van het toilet, is het gebruik van een hydrofoorpomp essentieel. Een hydrofoorpomp speelt een cruciale rol bij het verpompen van regenwater en zorgt ervoor dat het water op de gewenste waterdruk is. Door het toepassen van een hydrofoorpomp wordt het regenwater efficiënt verplaatst en beschikbaar gesteld voor gebruik in huishoudelijke en tuinactiviteiten. Dankzij deze technologie kan het regenwater optimaal benut worden en draagt het bij aan een duurzaam waterbeheer.
Meer informatie over hydrofoorpompen

Waterleidingen

Voor het transport van regenwater vanaf de hydrofoorpomp naar de gewenste tappunten, zoals de wasmachine, toilet en tuinberegening, zijn kunststof drukbuizen vereist omdat koperen buizen niet geschikt zijn. Kunststof drukbuizen bieden de ideale oplossing voor het efficiënt en veilig verplaatsen van regenwater door het systeem. In tegenstelling tot koperen buizen, die gevoelig zijn voor corrosie en ongewenste reacties met regenwater, zijn kunststof buizen duurzaam en bestand tegen de specifieke eigenschappen van regenwater.
Meer informatie over kunststof waterleidingen

Regenwater hergebruiksysteem kopen of meer informatie nodig?

Het gewenste regenwater hergebruiksysteem kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat het optimale regenwater hergebruiksysteem voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.